След влизане на промените, които предвиждат да се отнема автомобилът

...
</TD
>След влизане на промените, които предвиждат да се отнема автомобилът
Коментари Харесай

Не правете като тях! Първите дрогирани или пияни шофьори останаха без автомобили

След влизане на измененията, които плануват да се лишава автомобилът на пийнал или дрогиран водач, или в случай че МПС-то е на трето лице, той да заплати сума, равняваща се на цената му, в Бургаско към този момент има 2 такива случая.  Единият е за шофиране след приложимост на алкохол с централизация над 3 промила. При него лидерът е управлявал тежкотоварен автомобил. Другият водач е използвал опиати и се е качил зад кормилото на лека кола. Това сподели на брифинг шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Калоянов заяви, че има значително нарастване на нарушителите. От началото на годината до сегашния миг формираните досъдебни бързи или по общи ред производства за това нарушаване са 609 и те са със 100 повече от през предходната година.

" С оглед съкращаване на периода при случаите, при които лидерът дава позитивна проба на тест за опиати и пожелае кръвна такава, от месец и половина - два работим за откриване на лаборатория за проучване на кръвните проби в Бургас ", добави Калоянов.

Автомобилите ще бъдат съхранявани на паркинги благосъстоятелност на МВР  където има защита. Уговарят се и в допълнение места. МПС-тата ще се репатрират както с общинските служби, по този начин и с частни компании.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР