Сериозен интерес сред строителите предизвика обществената поръчка за изграждане на

...
</TD
>Сериозен интерес сред строителите предизвика обществената поръчка за изграждане на
Коментари Харесай

Какво се случва с новите спортни зали, които трябва да се построят в Пловдив?

Сериозен интерес измежду строителите провокира публичната поръчка за създаване на подготвителни спортни зали, заведение, обслужващи пространства и благоустрояване в кв. " Христо Смирненски " в Пловдив. Осем компании са взели участие в конкуренцията, само че са отворени ценовите предложения единствено на четири от тях. Другите или не са предоставили " ключ " за предложенията си или са отпаднали от конкуренцията заради пропуски в документите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  

Прогнозна стойност на поръчката е 6 769 061,83 лв. без Данък добавена стойност. Офертата на  " Запрянови-03 " ООД е 6 744 164,87 лева, на " Парсек груп " ЕООД - 6 738 968,00 лева, на " Артстрой " ООД -  6 709 059,98 лева, на консорциум " Пирс - ЕнДжиПи " ДЗЗД (с присъединяване на компаниите " Пирс-Д " ООД и " ЕнДжиПи - Груп " ЕООД) - 6 636 586,87 лева. 

От конкуренцията отпадат " Променергомонтаж " АД, ДЗЗД " Аква-Одесос " (с присъединяване на " Аква конструкт груп " ЕООД и " Одесосстрой " ООД) и " Булстрой - монтажи " ЕООД.

Предвижда се строителството да бъде изпълнено в две етапи по отношение на поетапното обезпечаване на финансовия запас. Във всяка фаза ще бъдат изпълнени строително-монтажни работи в границите на обезпечения финансов запас. Към момента на разкриване на процедурата е обезпечен финансов запас единствено за работите, включени в първа фаза от осъществяването на градежа, прецизират от община Пловдив.

Предметът на поръчката включва създаване подготвителни спортни зали, заведение, обслужващи пространства и благоустрояване. Новопроектираната постройка заема огромна част от парцела, като основният метод към постройката е от юг от ул. " Солунска ".

Комплексът е със застроена повърхност 1989,30 кв.м. и с РЗП 2286,86 кв.м. Сградата ще има три тела. Две от тях са спортните зали, с идентични габарити, височина и са едноетажни. В средата ги сплотява монолитно тяло на два етажа с обслужващи пространства за ползвателите на постройката и заведение. Едната подготвителна зала се планува за осъществяване на тренировки по волейбол, а другата по баскетбол. Залите са оборудвани с преносимо спортно съоръжение за съответния спорт; преносими скамейки за запаси, треньори и наблюдаващи (7 броя по 5 места за всяка зала); електронно табло за отчитане на резултати и бюра за съдии.

В междинното тяло на първия етаж би трябвало да има естествено осветено основно входно предверие със зона за кафе-бар с потенциал до 23 места; санитарно помещение за гости, планувано и за хора в неравностойно положение; склад; стълбищна клетка; съблекални за всеки тим и санитарни пространства към тях; хранилища към спортните подготвителни зали; техническо помещение с обособен достъп от север. На втория етаж се предвиждат стаи за треньори и съдии със санитарни пространства към тях; зала за разгряване на спортистите със съблекални и санитарни пространства. Второто равнище ще се употребява единствено от участниците в спортните мероприятия.

На покривната повърхност над двете зали ще бъдат инсталирани и интегрирани  фотоволтаични панели, които ще генерират огромна част от употребяваната сила, нужна за действието на постройката. От улицата е очакван достъп до паркинг с един вход/изход и общ потенциал 41 паркоместа, 14 от които са отделени с контролиран/ограничен достъп - преграда. Предвидени са подходи, информационни връзки и евакуация, както и създаване на налична среда и налични направления, включително за хората с увреждания. Имотът е ограден с ажурни огради на север. На изток и на юг с ул. " Солунска " няма има ограждане, с цел да бъде свободен пешеходния достъп от улицата към градския парк.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР