Седмица на отворените врати в КОЦ-Пловдив ще се проведе по

...
</TD
>Седмица на отворените врати в КОЦ-Пловдив ще се проведе по
Коментари Харесай

Лекар от КОЦ-Пловдив: Стремежът ни е всяка една жена да обърне внимание на себе си поне веднъж в годината

Седмица на отворените порти в КОЦ-Пловдив ще се организира във връзка 4 февруари – Световният ден против битката с рака сред 30 януари и 3 февруари.

Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ доктор Десислава Ташкова – шеф поделение " Клинична патология “ в КОЦ-Пловдив. " Всички, които желаят да си създадат безвъзмездни профилактични прегледи са добре пристигнали. Необходимо е авансово да се обадят на посочените телефони, информация за тях ще има на уеб страницата на КОЦ-Пловдив. Прегледите ще се правят в Диагностично-консултативните кабинети на КОЦ-Пловдив. Ще бъдат прегледани всички искащи “.

Основната цел на акцията е да се усъвършенства диагностиката на това заболяване като това се реализира посредством ранните прегледи, предварителната защита и профилактиката, защото най-честото злокачествено заболяване е карцином на млечната жена при дамите, изясни доктор Ташкова.

" Нашите старания са ориентирани към усилване на профилактиката и осъществяването на прегледи при всички дами, които имат предпочитание да ги проведат “.

Колкото по-рано е диагностициран карцинома на млечната жлеза, толкоз лекуването ще бъде по-ефективно, допустимо е да се доближи и до цялостно изцеление, съобщи доктор Ташкова. " Таргентата група са дами над 40-45 години, при тях се предлага осъществяването на нагледно проучване. Диагностицираме и много млади дами – моят зов е всяка жена най-малко един път в годината да организира профилактично проучване на млечните жлези “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР