Съдбата на Пешеходния мост ще се решава на среща между

...
</TD
>Съдбата на Пешеходния мост ще се решава на среща между
Коментари Харесай

Решават бъдещето на срамния цирей на Пловдив

Съдбата на Пешеходния мост ще се взема решение на среща сред кмета и екипа му, общински съветници от всички политически групи и представители на ББР, която е притежател на концесията. Обсъждането ще се организира на следващия ден, предава Plovdiv24.bg ..

Пешеходният мост, прочут като " Влакът ", чието същинско име в действителност е мост " Съединение ", е даден през 2000 година на 35-годишна концесия против годишни вноски от 10 000 лв. в интерес на общината. През 2018 година държавната ББР го придобива поради необслужвани заеми от концесионера Денис Бареков. 

 Още тогава кметът на район  " Централен " разкри предлагането си на северния и южния бряг. 

В предизборната си акция Стаменов даде обещание, че ще работи за  и превръщането му в новата атракция на града, по едно и също време с развиването на крайречната алея, която пък прави връзката от изток на запад. 

Така по-малко от месец след ситуирането на новия Общински съвет всички политически групи демонстрираха забележително единогласие и в този момент казусът за реализацията на желанието наподобява само финансов. Преди две години ББР предложи цена от 4.3 милиона лв., платими разсрочено за 10 години. Офертата с днешна дата е леко повишена - близо 5 милиона лв., само че при същите условия.

Пешеходният мост е естествено продължение на основната улица и има огромен капацитет, уверен е Стаменов. В поддръжка на концепцията си показва, че във всички европейски градове, през които минава река, пространствата към водата са превърнати в привлекателни места за отдих. Изтъква като мотив обстоятелството, че оборудването е предопределено за пешеходно прекосяване сред регионите " Централен " и " Северен ". Идеята на районния кмет е да се разгласи архитектурен конкурс за идейни разработки за новата бъдеща визия на оборудването.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР