С молебен в храма Света Неделя“ в Стария Пловдив започнаха

...
</TD
>С молебен в храма Света Неделя“ в Стария Пловдив започнаха
Коментари Харесай

В Пловдив започнаха честванията по повод 114 години независима България

С молебен в храма " Света Неделя “ в Стария Пловдив започнаха честванията във връзка 114-тата годишнина от оповестяването на Независимостта на България, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Програмата на празника стартира още в 10.00 часа с молебен в храм " Света Неделя “ и в 10.30 часа с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град, до Източната врата. Двете събития се провеждат обичайно от Сдружение " Петко Каравелов “ Пловдив.  

На 22-и септември България празнува едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 година българската страна, една от най-старите в Европа, афишира своята самостоятелност. Това става 30 години след Руско-турска война от 1877-78 година, която завършва с подписания на 3 март 1878 година Санстефански кротичък контракт. Така България още веднъж се появява на картата на Европа след петвековно османско господство.

Присъстват ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков, Стефан Стоянов и лица от политическите партии на ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР