С активно обучение в реална среда и споделяне на добри

...
</TD
>С активно обучение в реална среда и споделяне на добри
Коментари Харесай

Стартира вторият модул на менторската обучителна програма между Старинен Пловдив и ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

С интензивно образование в действителна среда и шерване на положителни практики през днешния ден в Къща Хиндлиян започва вторият модул на менторската обучителна стратегия, основана при започване на 2023 година по концепция на екипите на Общински институт " Старинен Пловдив “ и Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “ – Пловдив. Интензивната стратегия включва лекции, срещи и практическо образование в региона на запазване и протекция на движими и недвижими културни полезности и разпространение на българското културно-историческо завещание.  Идеята за тази самодейност е на Вангел Илиев екскурзовод, Росен Танев организатор и Саво Хаджигенов, учител от ПГТ проф. Д-р Асен Златаров.

Сътрудничеството сред ОИ " Старинен Пловдив “ и ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров “ е вследствие на подписаното при започване на годината " Споразумение за партньорство “, задачата на което е да се развиват двустранните връзки сред двете институции за осъществяване на разнообразни културни и просветителни начинания в областта на културния туризъм.

След подписването започва петмесечен обучителен курс на възпитаници от гимназията, в който те се срещнаха с другите обекти, ръководени от Института, спецификата на обслужването им, методите при изнасяне на беседи и обиколни турове и политиката за запазване на културното завещание на нашият град.

Образователните турове по програмата бяха високо оценен от младежите. Освен, опцията за придобиване на задълбочени знания в областта на туризма, гимназистите научиха доста забавни елементи за най-емблематичните забележителности, под ръководство на института - Къща Хиндлиян, Епископската Базилика на Филипопол, Малката раннохристиянска базилика, Балабановата къща, Къща Недкович, Къща Клианти, Античен спектакъл, Римски стадион, Къща Стамболян, Музейна аптека Хипократ и Постоянната експозиция на Златю Бояджиев. 

През месец юли т.г. възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм " Асен Златаров “ организираха своята индустриална процедура в Института, като усвоиха изнасяне на беседи, предлагането, продаването и разпечатването на разнообразни видове маршрутни билети, а уредниците срещнаха младите фрагменти и с процесите при инвентаризация на къщите. 

Модулът ще продължи и през 2024 година, като при започване на юли гимназистите с профил " Организация на туризма и свободното време “ ще имат опция да проведат практиката си в Института. Някои от предходните участници в нея като стажанти, към този момент са част от екипа на ОИ " Старинен Пловдив ".

В работата на менторската стратегия за популяризирането на обектите на ОИ " Старинен Пловдив “ се включиха експертите Вангел Илиев, Росен Танев, Валя Ангелова, Антоанета Пердикацева, Татяна Йорданова, Йорданка Парпулова и Ангелина Янакиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР