Русе има много предимства пред останалите градове – локацията и

...
</TD
>Русе има много предимства пред останалите градове – локацията и
Коментари Харесай

Посланикът на Китай в България посети Русе

" Русе има доста преимущества пред останалите градове – местоположението и транспортната съгласуваност са единствено едни от съставените елементи за още по-усилено развиване на града “.

С тези думи се обърна към заместник-кметовете на община Русе Златомира Стефанова и Димитър Недев посланикът на Китайската национална република в България. Н. Пр. Дун Сяодзюн е на работно посещаване в града дружно с началника на отдел " Образование “ в посолството Ян Тиен и старши специалистът в отдел " Политика “ Ма Ци.

По време на срещата в постройката на локалната администрация беше разискван идният Фестивал на драконовите лодки, който се планува да се организира напролет на територията на Лесопарк " Липник “. Събитието се приготвя взаимно от Община Русе и посолството на Китай и се чака да показа зрелищния спорт пред русенската общност. Фестивалът предхожда идното Световно състезание по драконови лодки, което ще се организира през 2025 година, на което хазаин още веднъж ще е Русе.

" Градът се разви доста през миналите няколко години, чакаме със стартирането на гражданските полети от Летище Щръклево да затвърдим статута на Русе като северна столица на България “, съобщи Димитър Недев. Той изрази признателност за 4-те драконови лодки, които общината получи безплатно от китайския град Ичун, с който Русе откри другарски връзки. Заместник-кметът показа, че атрактивните плавателни съдове към този момент се радват на засилен интерес от страна на спортистите.

Н. Пр. Дун Сяодзюн изрази усещането си от равнището на преподаване на китайски в града. Повече от 400 възпитаници учат екзотичния език в СУ " Васил Левски “

Обсъдени бяха и културните събития, като гостите бяха поканени от заместник-кмета Златомира Стефанова да включат Туристическото ревю " Уикенд туризъм “ в своя културен календар. Представителите на дипломатическата задача показаха подготвеност да популяризират своята страна по време на ревюто, което е едно от най-големите събития в България, подкрепено и от Министерството на културата.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР