Румяна Толова е кандидат за общински съветник от коалиция Съединени

...
</TD
>Румяна Толова е кандидат за общински съветник от коалиция Съединени
Коментари Харесай

Румяна Толова: Автобуси до 23:00 часа, свързващи центъра с кварталите

Румяна Толова е претендент за общински консултант от коалиция " Съединени за Пловдив " с преференция 114 и номер 68 в бюлетината за общински съветници.

Има ли удовлетворени от градския превоз на Пловдив? Не срещам такива пловдивчани, а срещам други – които висят по спирките и търпят издевателствата на един отживял и неефикасен градски превоз.

Това е един от най-големите проблеми на Пловдив – това е язвата на града. Решение в този мандат не се откри, в противен случай – казусът удари дъното. Градският превоз потъна в безвремието, в безхаберие и непросветеност.

Пловдивчани се оплакват всеки ден. В приемната ми като общински консултант това е главната тематика на диалог – докога ще поносим сходно пренебрежение – рейсове не стопират на спирките и не съблюдават разписанието. В пиковите часове минават на 30 минути, вместо на 15, както е по транспортната скица.

Има ли решение? Разбира се – при една мощна, способена и виновна локална власт. Градският превоз би трябвало да се трансформира в съществена грижа за идващия кмет и новия Общински съвет. От положението на градския превоз зависи и качеството на живот на пловдивчани. Искате по-качествен живот в града? Борете се за по-добър градски превоз. Аз ще се боря!

Първо и най-важно е да се усъвършенства схемата на градския превоз. Има направления, по които минават няколко линии, само че и такива единствено с по една. Това не е обикновено.

Градският превоз в Пловдив е частен, само че контролът е на Общината. Тя се задоволява с налагане на санкции, които нищо не вземат решение, проблемите остават. Повече надзор, повече напън върху превозвачите от името на пловдивчани!

Отивате на работа, на учебно заведение и сте на спирката в пиковите часове, сред 7 и 9 часа сутринта. Настъпва пъкълът. Денят ви стартира с нерви, разправии и към този момент сте закъснели. Прибирате се у дома и още веднъж сте на спирката – сред 16,30 и 19 часа. И още веднъж получавате същото. Развален, още от сутринта, ден – и на следващия ден отново. В пиковите часове рейсовете би трябвало да минават през 7-8 минути, а през останалата част от деня през 15 минути.

Но това наподобява е доста мъчно, непостижимо даже, когато няма надзор, когато си зависим на ползите на превозвачите, а не на жителите. Това би трябвало да се промени – пловдивчани желаят превоз в тяхна изгода, а не в интерес на превозвачите. Ние, от " Съеди нени за Пловдив “ ще го създадем.

Автобусите да се движат до 23:00 часа – най-малко по един на избран маршрут на регион. Сега цели квартали са откъснати от центъра в късните часове.

Буферни паркинги на входовете на града. Оставяш си колата и ползваш градския превоз до центъра. После назад и напускаш Пловдив удовлетворен. Свършил си работа, не си замърсил въздуха с автомобила си. Каква блага картина и какъв брой непостижима е сега с този градски превоз на Пловдив!

Затова работа, воля и напън на гражданското общество! Качественият градски превоз усъвършенства изискванията за живот – по-чист въздух, по-малко тапи, омекотен трафик.

В идващия мандат, аз и сътрудниците ми от Коалиция " Съединени за Пловдив “, ще създадем всичко това да не е единствено в пожелателна форма, а действителност.

Подкрепете опцията градският превоз да бъде постоянен, с рейсове, движещи се до по-късни часове, които ще свързват центъра с кварталите, с общителни и дружелюбни водачи.

Гласувайте с номер 68 в трите бюлетини – за кмет на община, кмет на регион и общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР