Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
</TD
>Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

Започва кампания за почистване на Пловдив за един ден

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) от през днешния ден стартира да дава консумативи на общините в териториалния й обсег. Екоинституцията оказва подпомагане на локалните управляващи за протичането на единадесетото издание на акцията " Да почистим България дружно “, проведена от bTV Media Group. Тя е ориентирана към персоналната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Тази година денят на почистването е 16 септември (събота) и ще премине под надпис " Подай ръка на природата “. Целта е още веднъж дружно, като общество, да обединим старания за опазването на природата и нейните запаси.

Като сътрудник на акцията, Министерството на околната среда и водите обезпечи 3000 чувала и 6000 ръкавици на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, които екоинспекцията раздава на всички общини и искащи да се включат в почистването.

Традиционно, с цел да се насърчат общините за присъединяване в акцията, те ще бъдат бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани боклуци в трите районни депа в област Пловдив. За интервала на акцията от операторите на депата ще се води отчетност за постъпилите количества, а информация ще се изпраща до Регионална инспекция за опазване на околната среда.

На 16 септември чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион “ и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда и техните фамилии също ще се включат в акцията, с цел да дадат добър образец и с цел да допринесат дружно градът им да стане едно по-добро място. Те ще почистват нечисти с боклуци площи, намиращи се в коритото на река Марица в границите на град Пловдив, като ще стартират работа в 10:00 часа при Водната палата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР