Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.К., на 36 г., за

...
</TD
>Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.К., на 36 г., за
Коментари Харесай

Таксиджия блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен А.К., на 36 година, за това, че на 18.02.2024 година, в Пловдив, на платното за придвижване на кръстовището сред ул. " Богомил “ и ул. " Хан Аспарух “, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка " Ситроен “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал междинна телесна щета на потърпевшата 71-годишна жена.

Деянието е осъществено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл.343 ал.3 писмен знак " А “ вр. алинея 1 писмен знак " Б “ вр. " л. 342 алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че А.К. е работел като таксиметров водач. На 18 февруари 2024 година в Пловдив той се движел с автомобила си и при прекосяване през пешеходна пътека не спазил разпоредбите за придвижване и блъснал потърпевшата 71-годишна жена. А.К. напуснал местопроизшествието, като след това е открит от полицейските чиновници. Пострадалата жена е била откарана в болничното заведение за лекуване.

Обвиняемият А.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него  Настоящото действие А.К. е направил в изпитателния период на предишно условно наказание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР