Работата по пробива под централна жп гара в Пловдив върви

...
</TD
>Работата по пробива под централна жп гара в Пловдив върви
Коментари Харесай

Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива

Работата по пробива под централна жп гара в Пловдив върви по график. " Всички 10 блока са приключени, като се изключи блок 2, където се прави арматурата за бетонната плоча " - заяви за  Plovdiv24.bg  ръководителят на плана за рационализация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски. 

Трасето на пробива стартира от бившето кино " Гео Милев ", минава под коловозите на централна жп гара Пловдив и излиза на ул. " Димитър Талев " в регион " Южен ", както. Подходът към оборудването от южна страна ще стартира от ул. " Калиакра “ по ул. " Димитър Талев “. Предвижда се кръстовището на ул. " Димитър Талев “ с ул. " Кукуш " (до автогара Родопи) да бъде реконстуирано и да се подменят асфалтовите и тротоарните настилки, както и да се изградят подлези за връзка с транспортнния пробив. В момента от юг към този момент се правят изкопните работи за откриване на тунела. 

От северната страна включването в пробива ще става по бул. " Васил Априлов ", като ще бъдат обезпечени местни платна за придвижване в посока от и към кръговото кръстовище на площад " Гарата “. Обектът от север е много комплициран, тъй като е кондензиран с подземна инженерна инфраструктура. Дейностите включват реконструкции на редица инженерни мрежи - канализационни колектори, водопроводи, топлопроводи и ел. мрежи по улиците " Кавала ", " Тракия ", " Д-р Никола Ковачев ", " Радецки " и " Велико Търново. 

В момента се измества колекторът за отходни води към ул. " Никола Ковачев ", след което следва пренасяне на газопровод и водопровод в региона на бившето кино " Гео Милев ". След привършване на реконструкциите, в обсега на СМР ще бъдат сменени и пътните настилки.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР