Публикация с притеснителна информация във връзка с лоши условия на

...
</TD
>Публикация с притеснителна информация във връзка с лоши условия на
Коментари Харесай

Пловдивчанка се възмути във Фейсбук, после изтри публикацията

Публикация с притеснителна информация по отношение на неприятни условия на живот в обществен дом, видя Plovdiv24.bg във Facebook групата " Забелязано в Пловдив - Seen in Plovdiv ". В нея бе упоменато, че майка с две деца е настанена в звено " Майка и бебе ", където нямало съответни условия за живот. 

Публикуваме цялото възмущение на потребителя, което по-късно беше изтрито. 

" Има ли възможност някой от Пловдив да помогне на една жена с две деца, която се намира в извънредно мъчно, тежко състояние. Жената няма къде да живее с децата. В момента е настанена в Звено " Майка и бебе ", само че на такова място няма по какъв начин да остане. Тези места са отвратителни. В стаята е студено.

В коридорите също. На майката й се отразява пагубно на такива места. Тя е с тревога, страхува невроза, паник офанзиви. Как по този начин никой не съумя да помогне съответно на тази жена.. Жената е шокирана, уплашена от мяркането насам-натам. Хляб не дават там. Само пакетирани артикули, които би трябвало да се сготвят. Но нищо значително от фасул, леща. Преди всичко дано да бъдем Хора. Дали към момента са останали добри, сърдечни индивиди. "

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с заместник-кмета по спорт, юношески действия и обществена политика в Община Пловдив .

" Звено " Майка и бебе " е след главен ремонт, има и дарени климатици. Телефонът, който е споменат в обявата, фактически е на жена, която е настанена в петък с две деца. Домът се намира на ул. " Стою Шишков 1 " и е в  прелестно положение. Осигуряват се хранителни артикули и настанените сами би трябвало да си подготвят нещата за хранене. Увериха ме, че ще се обезпечи общинско жилище на дамата. "

Той добави, че преди този момент тя е била настанена в дом, който се обитаван от украински граждани. По-късно разговаряхме и с шефа на звено " Майка и бебе " Емилия Петрова.

" Жената е настанена на 5 януари от отдел  " Закрила на детето " в изискванията на неотложност. Тепърва ще забележим потребностите какви ще са и ще се търсят способи на поддръжка. До момента това, което е проведено и е показано за тези 2-3 дни, е заслон, които е в среда, близка до домашната. Има всички нужни условия за развъждането на децата й, хранителни артикули и хигиенични материали. "

Петрова показа, че е разговаряла с дамата, която се разграничава от обявата. 

Действително дамата преди този момент е обитавала различен дом, където се настаняват украински граждани, само че чиновниците там са имали проблеми с хигиеничните й привички. Управителят добави, че тя може да бъде настанена в звеното до 6 месеца.

Емилия Петрова и прецизираха, че дамата страда от психологично заболяване. 

С екипа на Plovdiv24.bg се свърза и дамата, настанена в дома, с цел да каже нейната позиция.

Тя ни показа, че е помолила познатата си да изтрие обявата от обществените мрежи, тъй като се е тормозила.

През декември дамата е пуснала документи за обществено жилище и вълнението й сега е обвързвано с това дали ще бъде утвърдена и ще го получи ли до края на януари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР