Променят маршрутното разписание на няколко линии на градския транспорт

...
</TD
> Променят маршрутното разписание на няколко линии на градския транспорт
Коментари Харесай

Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив

Променят маршрутното разписание на няколко линии на градския превоз в Пловдив, осведоми Plovdiv24.bg . В уеб страницата на общината е оповестен план на документ, който ще засегне линии: № 1, 6, 11, 12, 20 и 25. 

Предложението е на кмета Костадин Димитров, след извършено съвещание на комисията по член 8 от Наредба 2, която дава отговор за транспортната скица и автобусните транспорти. Документът е разполагаем още една седмица на жителите за оферти и мнения, защото е оповестен на уеб страницата на общината на 22 март.

Според плановете на самите превозвачи (Автобусни Превози “ ЕООД;  " Автотранс – 2000 “ ООД;  "  Хеброс Бус “ АД; КЗТ- Златанови “ ООД ; " Меритранс – 2017 “ ЕООД  и " Меритранс – 2002 “ ЕООД.) отпаднала е нуждата от прекомерно късни и ранни курсове, преди 5:00 часа и след 21:30 часа. Според тях обаче, макар отпадането на курсовете, ще се реализира на по-ефективна и качествена услуга, която да дава отговор на българското и европейското законодателство. 

Така ще продължим да сме очевидци на порочния кръг: по-малкото рейсове водят по-нередовен градски превоз, надлежно и до по-малко пасажери, които не желаят да чакат с часове на спирките. Оттам се усилва трафикът на леки коли, тъй като пловдивчани знаят, че градският превоз е обезсърчителен и те употребяват други възможности - по-често персоналните си коли, в сравнение с велосипедите. 

Единственото нарастване на рейсовете по някои линии, на което сме очевидци, е по време на “Задушница " за облекчение на роднините на умрелите. Но Пловдив не е единствено удостояване на покойниците - в  Пловдив има концерти, празници, Нова година, Великден, футболни мачове, когато в действителност може да се усили броят на рейсовете и надлежно времето на тяхното разписание, с цел да могат пловдивчани най-малко малко да се почувстват европейски жители, каквито географски са.

Ето и в какво тъкмо се показват измененията според текста на предлагането:



· Автобусна линия № 1 - Отпада курсът от кв. " Коматево " за Административнопроцесуален кодекс " Тракия " в 21:53 ч ( II кола в празнични дни) 

· Автобусна линия № 11 - Добавят се два курса: в 05:54 ч. от " Митница " и 06:44 от " Биомашиностроене " (Бензиностанция ЕКО)   ( III кола в делнични дни);

Отпада курсът в 21:52 ч. от " Биомашиностроене " (Бензиностанция ЕКО)  за " Митница " (I кола в празнични дни).

· Автобусна линия № 12 - Отпада курса в 22:15 ч. от Юндола за 6-та кола по Решение №165 взето с протокол №10 от 14.07.2021 година, като причина, че е задоволително 22:00 часа като последни часове за осъществяване на курс.

· Автобусна линия № 25 - В съботните и неделните дни  курсовете след 16:30 ч. от ЖК “Тракия “ и Административнопроцесуален кодекс " Тракия " да не се извършват до гробищен парк " Рогошки гробища " на ул. " Рогошко шосе ".

· Автобусна линия № 6  - Добавя се курс от кв. " Изгрев “ за кв. " Прослав “  в 21:46 ч. ( III  кола в делнични дни) и се отстраняват следните курсове от Делничните маршрутни написания:

22:03 ч. от кв. " Изгрев “ - V кола;

19:47 ч. от кв. “Прослав “ - IV кола;

20:17 ч. от кв. " Прослав “ - VII кола;

20:39 ч. от кв. " Прослав “ - IX кола.

Премахнатите курсове се припокриват като час на потегляне от кв. " Прослав " с автобусни линии №15, 66, 222 и 24 като разликата е от 2 минути до 5 минути, което обуславя задоволително на брой транспортни връзки.

· Следва да се промени и следното:

Автобусна линия  линия №20 –Премахват се следните курсове:

04:50 ч.  от ПУ Нова постройка до кв. " Коматево " ;

22:02ч. от ПУ Нова постройка до кв. " Коматево “ (Делник)

21:30 ч. от Коматево до ПУ Нова постройка и 22:07 ч. от ПУ Нова постройка до кв. " Коматево “ (Празник)

И двата отстранени курса са с понижен пътникопоток - доста ранен или късен час на потегляне.

Следва за автобусна линия №1 да се редуцира курса с 21:50 ч. от Административнопроцесуален кодекс " Тракия " (Делнично маршрутно разписание)  според Решение №165, взето с протокол №10 от 14.07.2021 година, тъй като няма пътуващи в този час на потегляне.  Предходен час на осъществяване - 21:30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР