Прокурори от Апелативен район-Бургас проведоха пореден лекционен курс пред студенти

...
</TD
>Прокурори от Апелативен район-Бургас проведоха пореден лекционен курс пред студенти
Коментари Харесай

Бургаски прокурори продължиха една традиция

Прокурори от Апелативен район-Бургас организираха следващ лекционен курс пред студенти от специалността " Право “ в Бургаски свободен университет. Това е трети пореден учебен срок, в който магистратите дават опция на бъдещите адвокати да черпят опит от техните познания. И през сегашния учебен срок студентите сами избраха тематиките, по които желаят да натрупат нови познания, като те бяха авансово съгласувани с образователната им стратегия. Сред тях бяха закононарушенията по работа, пътнотранспортните закононарушения и нарушавания, закононарушенията срещу политическите права на жителите, както и закононарушенията, свързани с опиати.

Лектори бяха прокурорите Йовита Григорова – зам.-административен началник и представител на Апелативна прокуратура-Бургас, Дойчин Дойчев – административен началник на Окръжна прокуратура-Ямбол, Керка Дюлгерска – зам.-административен началник на Районна прокуратура-Бургас и Екатерина Драчева –мл.прокурор от Районна прокуратура-Бургас. 

Лекционният курс, който се организира през месеците октомври и ноември на 2023 година, мина при забележителен интерес. На лекциите участваха десетки бъдещи адвокати от първи до пети курс.

Постигнатите отлични резултати в станалото към този момент обичайно взаимоотношение сред прокуратура и университета се дължат и на дейната поддръжка и присъединяване на проф.д.н. Мария Нейкова – декан на ЦЮН на БСУ и доцент Славка Димитрова – зам.-декан на ЦЮН.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР