Продължава изграждането на дългоочакваната скейт площадка, разположена в непосредствена близост

...
</TD
>Продължава изграждането на дългоочакваната скейт площадка, разположена в непосредствена близост
Коментари Харесай

Русенската скейт площадка обещава да бъде една от най-добрите в страната 

Продължава построяването на дълго чаканата скейт площадка, ситуирана в непосредствена непосредственост до Алпинеума в Парка на младежта в Русе.

Заради особеностите на плана и комплицираните цилиндрични и сферични форми, по нея се работи най-вече на ръка. Въпреки това от компанията реализатор чакат да завършат дейностите през август.

В строителството се включват както проектантът Георги Георгиев, който в детайли показа концепцията пред скейт общността предходната есен, по този начин и русенецът Радни Раднев – представител на клуб " Русе скейтбординг “ и дълготраен уредник на скейт събития в града.

Въпреки опита си в построяването на скейт площадки в цялата страна, екипът се сблъсква за първи път с присъщата за Русе льосова почва. Строителите споделят, че са имали усложнения през дъждовните дни, когато е трябвало да укрепват противоположния насип. Това в известна степен е забавило дейностите, само че ги прави по-мотивирани да завършат в период.

" Паркът, който вършим тук като план и като осъществяване може би ще е най-хубавият досега в България. За всеки има по нещо - от най-старите до най-младите. Тук човек може да стартира занапред да се учи  и в това време има условия и за експерти, които считам, че ще останат удовлетворени “, споделя Раднев.

Съоръжението ще включва две съществени секции – боул и стрийт (с детайли от градската среда). Полираният бетон допуска добра скорост при каране и осъществяване на по-технични трикове и в това време не разрешава трептения и повдигане на звук, както металните уреди до Дома на културата, които се употребиха до неотдавна.

Разположението на скейт площадката в парка дава отлични условия за каране даже в горещините, като по категорично гледище на кмета Пенчо Милков планът и осъществяването не са засегнали нито едно дърво и ще запазят обичаната на русенци мечка до Алпинеума.

" Скоро ще стане и по-късно доста ще се забавляваме. Мястото е неповторимо и всеки, на който съм го показвал, завижда благородно “, сподели Георгиев, който кара от повече от 30 години и също няма самообладание да тества новата русенска облага.

" Герамис интернешънъл “ е българска компания, проектирала и построила скейтпаркове в София, Бургас, Добрич, Самоков, Поморие, Царево и доста други. Акцент в работата на компанията е цялостното планиране, качествената направа и естетиката на характерните форми на скейт оборудванията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР