През последните 10 години цените на имотите у нас са

...
</TD
>През последните 10 години цените на имотите у нас са
Коментари Харесай

Проучване: За 50 000 евро в Пловдив може да се закупи единствено едностаен апартамент в покрайнините

През последните 10 години цените на парцелите у нас са скочили с близо 80%, демонстрират данните на Евростат. 

" Пазарът тази година стартира умерено и по този начин ще продължи. Ще бъде уравновесен пазар - без разтърсвания и внезапно повишение на цените на парцелите. Те доближиха своя пик и ще има незначителни промени в границите на 5%, когато става дума за ново строителство. Наемите ще покачват цените си, защото не дават отговор на цените на парцелите ", разяснява в  " България заран " Снежана Стойчева - управител на уеб страницата за недвижими имоти Imoti.net.

 

СВЪРЗАНИ

София - все по-недостъпна за искащите парцел, празен апартамент мъчно излиза на пазара

 

Оказва се, че в някои региони цените са се повишили с 8-9%, само че в други, като " Стрелбище " и " Кръстова вада ", скокът в цените е цели 16-17%. В " Младост " 4 нарастването при двустайните жилища е 9%. 

Двустайните жилища не престават да бъдат най-търсени и при тях промените в цените са по-големи. Преобладават хората, които купуват жилище за живеене. Желанието да живеем на по-широко, по-ново и в по-добър регион движи пазара на недвижими парцели, акцентира Стойчева пред .

В Пловдив в регион " Прослав " има много съществено нарастване на цените през 2023 година - 20% за двустайните жилища. Във Варна с по 15% са скочили цените във " Владиславово " и " Победа ". В Бургас пазарът е по-спокоен и не се вижда сходно нарастване на цените.

Проучване на  измежду водещи брокери в страната демонстрира, че за 50 хиляди евро в София можеш да си позволиш само гараж в центъра или два гаража отвън центъра. Дори за къща в околоностите на София не може да се приказва за тази сума.

Около Бургас и Варна може се закупи къща за ремонт за сумата от 50 хиляди евро. В Пловдив може да се закупи едностаен апартамент в покрайнините на града. 

Очакванията на специалистите са цените на парцелите да се покачат още след влизането на страната ни в Еврозоната. Ще би трябвало да се изравняват с цените на парцелите в европейските градове, в най-голяма степен това се отнася за София, означи Стойчева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР