Предстои пловдивчани да разберат кой район е най-шумният в

...
</TD
> Предстои пловдивчани да разберат кой район е най-шумният в
Коментари Харесай

Знаете ли колко е шумен Пловдив?

Предстои пловдивчани да схванат кой регион е най-шумният в града, както и кой е най-големият източник на звук в околната среда. Това ще стане възможно, откакто Община Пловдив подписа контракт с компания " Спектри " за правене на актуализация и създаване на стратегическа карта за звук в околната среда, видя Plovdiv24.bg .

Стойността на контракта след извършената социална поръчка е за 80 400 лв., като в границите на една година - до 12 юли 2024 година документът би трябвало да е подготвен. Възложител е заместник-кметът Анести Тимчев.

Стратегическата карта за звук (СКШ) би трябвало да дефинира степента на шумовото натоварване в околната среда посредством премерване, оценка и картотекиране на шумовите равнища. Като съществени източници на звук ще се изследват: автомобилният превоз (интензивният трафик, като се вземе поради настилката), железопътният превоз, въздушният превоз, индустрията, 

Всъщност това е план-карта на Пловдив, върху която се нанасят шумовите равнища от превоза, от промишлени действия и от други източници на звук. Посочват се регионите с установено превишаване стойностите на индикаторите за звук, които могат да провокират нездравословно влияние върху здравето на хората.

Ще бъдат обновени и данните на съществуващата Стратегическа карта за звук в околната среда на Пловдив. Ще бъдат направени измервания, калкулации и картографиране на шумовите равнища, да се дефинира степента на шумовото натоварване на околната среда.

Ще стане ясно и доколко са ефикасни подхванатите досега ограничения за ограничение и понижаване на шума на територията на Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР