Представители на Община Бургас представиха пред жителите на Ямбол и

...
</TD
>Представители на Община Бургас представиха пред жителите на Ямбол и
Коментари Харесай

Представиха проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Югоизточния регион в Ямбол и Сливен

Представители на Община Бургас показаха пред жителите на Ямбол и Сливен плана за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния район. Обществените разисквания бяха проведени от регионалните осведомителни центрове на двата града и в тях се включиха кметове на общини, медици, академични преподаватели, жители.

Интегрираният план включва серия от действия във всички общини от района, свързани с детското опазване на здравето, основаване на кабинети за профилактика на подрастващите, вложения в педиатричните отделения в УМБАЛ Стара Загора и МБАЛ Сливен, както и построяването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания в Бургас.

онцепцията на Бургас за интегрирана здравна грижа на деца има безапелационната поддръжка на 18 общини, които с решения на своите Общински препоръки показаха желанието си за реализацията на плана. Партньори в него с изключение на общините са още университети, неправителствени организации, учебни заведения, обществени институции, както и Министерството на здравеопазването.

Интегрираният план за педиатрична здравна грижа обгръща областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Той включва 24 планови хрумвания, които ще бъдат осъществени във всички общини от Югоизточния район.

Целта е да се усъвършенства здравната, обществената, културната и спортната инфраструктура и достъпа до здравни услуги на подрастващите. С набелязаните действия ще се усъвършенстват извънболничните грижи и болничната помощ, ще се сътвори център за профилактика, обединен денонощен координационен център и други

Проектът планува още основаването на Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии за ранна диагностика на окногологични болести и редки заболявания при децата посредством генетични проучвания.

Екипът на Община Бургас е създал и няколко значими стратегии, свързани с поддръжка на дуалното образование, ограничения за поддръжка на продължаващото образование в опазването на здравето и обезпечаване на специализации, както и стратегии за профилактика на обособени болести в детска възраст. Предвидено е и здравно учебно заведение за родители.

Ръководителят на плана Мария Куманова срещна присъстващите на публичните разисквания с напредъка на строителството на детската болница в Бургас, която ще обслужва дребните пациенти от целия Югоизточен район. Тя отговори на въпроси, свързани с създаването на стратегии за привличане и образование на фрагменти за бъдещото здравно заведение, с концепцията за денонощен център, който да подкрепя родителите при здравословен проблем на детето и насочването им към избрана здравна грижа и други

Присъстващите на срещите споделиха значимостта на създадения от Община Бургас интегриран план за здравна педиатрична грижа и упованието за реализацията му.

Предстоят срещи с жителите на Казанлък, Стара Загора, Нова Загора и всички общини от Бургаски район, които към този момент са декларирали поддръжката си за плана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР