Председателят на Общинския съвет на Българския червен кръст /БЧК/ в

...
</TD
>Председателят на Общинския съвет на Българския червен кръст /БЧК/ в
Коментари Харесай

Данаил Ковачев към русенското БЧК: 2023 не беше лека, но вие бяхте пример за всеотдайност

Председателят на Общинския съвет на Българския червен кръст /БЧК/ в Русе Алисе Муртезова бе удостоена с грамота от регионалния шеф Данаил Ковачев. Отличието се дава за значителния ѝ принос към развиването на организацията и поощряване на доброволчеството. Припомняме, че неведнъж и в персонално качество тя е подпомагала редица значими дела. Почетната грамота бе връчена на Алисе Муртезова от Данаил Ковачев по време на провелото се по-рано през днешния ден Отчетно общо събраните на организацията, на което участва и заместител регионалният шеф Георги Георгиев, заяви ОА-Русе.

" Отиващата си към този момент 2023 година сигурно не беше лека, само че макар провокациите и многото задания, които трябваше да бъдат изпълнени, Вие още веднъж бяхте образец за отговорност и безрезервност. Поздравления за това, че за следващ път допринесохте за одобряването на водещи полезности като човечност, взаимност и взаимопомощ. Вие фактически сте хора с извънредно дружелюбни сърца, подготвени да оказват помощ във всеки един миг на попадналите в неволя. Считам, че в изискванията на динамично изменящия се свят, световната взаимност би трябвало да бъде наш непрекъснат сателит ", сподели в обръщението си към присъстващите Ковачев.

В рамките на събранието бе посочено, че по план на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и УНИЦЕФ е построен Център за поддръжка на бежанци " Blue Dot ", който е разположен в къщата на БЧК, намираща се на ул. " Гурко " 10. На място там се оказва психосоциална и филантропична поддръжка, както и връзка с просветителни, здравни и обществени институции. От началото на годината до през днешния ден поддръжка е оказана на близо 1700 души. Същевременно интензивно се работи и за оказване на поддръжка на бездомни и скитащи се хора.

От БЧК работят непрекъснато на терен, правят обходи за определяне на лица в потребност, като им се дават топла храна и питиета. Общо подкрепените са 45 души, които се водят като бездомни или скитащи. От организацията организират и куп други начинания. Сред тях са провеждането на курсове за първа долекарска помощ за водачи на моторни транспортни средства, както и по водоспасителна активност, а също и за реакция в рискови условия.

Над 1300 кандидат-водачи от януари насам са минали през образованията за първа долекарска помощ. Подобни образования са правени и в разнообразни компании, с цел да могат чиновниците да знаят по какъв начин да реагират ако техен сътрудник има потребност от сходно подпомагане. От тази опция са възползвали повече от 400 души. Същевременно от Българския юношески червен кръст в Русе досега са събрали близо 2000 лв. по фонд " Милосърдие ". Освен това по Коледа, Нова година и Великденските празници се приготвят хранителни пакети за фамилиите и децата в риск на територията на община Русе, а също по този начин средства се насочват и към обезпечаването на топъл обяд за деца в тежко обществено състояние. По последни данни членовете на БЧК в община Русе са към 2750.

На събитието участваха заместник-кметът по филантропични действия на Община Русе Енчо Енчев, редица представители на локалната и държавна власт, както и изпълнителния шеф на Русенската католическа организация " Каритас “ Стефан Марков. На събранието участваха още шефът на Регионалната здравна ревизия доцент доктор Александър Парашкевов, дм, шефът на Регионалната дирекция за пожарна сигурност комисар Светослав Войчев, началникът на Районен център – 112 инж. Полина Трендафилова, шефът на Областна дирекция " Земеделие “ в Русе Владимир Тедески, който е и част от управлението на БЧК в града, а също и ръководителят на Областния съвет на Българския червен кръст /БЧК/ в Русе доцент доктор Стефко Бурджиев, и шеф на секретариата на Областния съвет на БЧК в града Антоанета Ябанозова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР