Преди месец поканихме министъра на образованието и науката в оставка

...
</TD
>Преди месец поканихме министъра на образованието и науката в оставка
Коментари Харесай

Студент: Атаката срещу ЮЗУ влияе негативно на студентите, страхуват се за бъдещата си реализация

Преди месец поканихме министъра на образованието и науката в оставка Галин Цоков да посети ЮЗУ " Неофит Рилски " и да се срещне със студентите, само че той не пристигна. Сега каним бъдещия длъжностен министър на МОН. Това сподели на конференция Виктор Василев, секретар на Студентския съвет към университета по време на конференция, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Идеята за срещата е да се разиска обстановката към систематичните офанзиви против ЮЗУ, които по думите на Василев, въздействат зле на учащите се.

" През последните месеци сме очевидци на офанзива, само че никой не потърси мнението на студентите и дали изказванията са по този начин, както са. Затова ние от Студентски съвет и студентската общественост още веднъж заявяваме, че изказванията в медиите са подправени и невярни. За нас като студенти е притеснително, че се демонстрира преднамерено отношение към университета. Лично сме наранени от медиите, които настояват, че приключили студенти ще би трябвало да карат нови изпити. За нас като студенти е притеснително, че огромните медии дадоха естрада единствено на доцент Дечев ", сподели още той.

Василев разяснява, че поради офанзивите в последните месеци, образователния развой не върви прелестно.

" През идната година ЮЗУ ще празнува 50 години. Университетът дава фрагменти на цяла България, неприемливо е да има такова отношение. През последните месеци образователния развой не върви прелестно. Всеки ден приказваме със студенти, които се тормозят за бъдещето си. Питат дали дипломите им ще бъдат същински, дали ще ги вземат на работа. Тук подправени изпити и подправени оценки няма ", подчертаха студентите.

" Настоящите студенти сме уверени, че получаваме качествено обучение и ще имаме сполучлива реализация ", сподели Василев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР