. Под прицел е квартал Столипиново“. Проверката е констатирала 16

...
</TD
>. Под прицел е квартал Столипиново“. Проверката е констатирала 16
Коментари Харесай

Коментарът е излишен! Столипиново е най-мръсният квартал в Пловдив

. Под прицел е квартал " Столипиново “. Проверката е установила 16 нерегламентирани сметища в квартала. Тук по-голямата част от популацията е привикнало да изхвърля боклуците отвън контейнерите. В региона са ситуирани 50 нови контейнера за боклук, а единствено за последната седмица са извозени над 150 тона боклуци.

" Столипиново “ е най-големият ромски квартал на Балканите, само че и най-мръсният. В него живеят близо 60 хиляди души. " Виж по какъв начин хварлят боклуците, казанчетата не може, празни стоят, боклуците тука. Кой ги приема, ставаме заболели, ние ги одобряваме, децата “, изяснява Анка Тодорова, която живее в квартала.

Боклуците забелязала и прокуратурата и решила да ревизира.

" На местата, на които сме открили противозаконни сметища, а те на територията на квартала са най-малко 16, сме открили и битови отпадъци…Явно недобросъвестни строители са изхвърляли боклуци, а не ги депонират на нарочните за това сметища “, съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов. 

От прокуратурата регистрират, че сметосъбирането в квартала се прави по график, само че съдовете стоят празни.

" Сами виждате, че съдовете са празни, всекидневно се обслужват, само че изхвърлят отпадъци на нерегламентираните сметища “, споделя пед Нова тв отговорникът на Оперативна програма " Чистота “ Надя Цветкова.

Проблем има в дребните уличци на квартала, където не може да влиза профилираната техниказа разчистване.

Дали в " Столипиново “ ще чуят апела на магистратите следва да разберем. Мащабното разчистване на квартала в Пловдив продължава и в неделя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР