Пловдивският районен съд осъди Красимир Костов, блъснал жена в Кючук

...
</TD
>Пловдивският районен съд осъди Красимир Костов, блъснал жена в Кючук
Коментари Харесай

Този шофьор от градския транспорт в Пловдив влиза в затвора - минал на червено и убил жена

Пловдивският областен съд осъди Красимир Костов, блъснал жена в " Кючук Париж " предходната година, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Наказанието на водача от всеобщия градски превоз в Пловдив е 8 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и 2 години отнемане от правото да ръководи МПС, тъй като е несъзнателно закононарушение, заяви арбитър Методи Антонов. До 1 месец прокуратурата ще изиска да се приведе в осъществяване и предходно наказване от 1 година, което до момента е било условно.

Припомняме, че против подсъдимия Красимир Костов е повдигнато обвиняване по чл.343, ал.3 от Наказателен кодекс. На 15.02.2022 година в Пловдив, на кръстовището сред бул. “Никола Вапцаров “ и бул. “Македония “, е управлявал рейс от градския превоз, и е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал междинна телесна щета на Д.Л.Г. на 73 г, на пешеходна пътека.

Пострадалата е получила черепно-мозъчна контузия, довело до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, като действието е осъществено на пешеходна пътека.

Костов е бил неведнъж глобен по административен ред за осъществени от него нарушавания на ЗДвП. Също по този начин с присъда от 2020г. от Окръжен съд – Пловдив е бил приет за отговорен, че при шофиране на рейс е нарушил разпоредбите за придвижване, и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Е.Н.И., за което му било наложено наказване 1 година " отнемане от независимост “, осъществяването на което е било отсрочено с изпитателен период от 3 година

На 15.02.2022г., Костов е управлявал поверения му рейс, като приближавайки кръстовището светнал червен сигнал, указващ му да спре, само че подсъдимият не се съобразил и навлязъл в кръстовището. По същото време потърпевшата се е намирала на тротоара против маркирана пешеходна пътека и откакто светнал зелен светофар за пешеходците подхванала секване.

Красимир Костов не е реагирал на навлизането на пешеходката на платното и секунди по-късно последвал удар, при който потърпевшата била отхвърлена обратно, паднала върху тротоара и изгубила схващане.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР