Пловдивският окръжен съд остави в ареста Цветомир Пенков, като потвърди

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд остави в ареста Цветомир Пенков, като потвърди
Коментари Харесай

Опит за самоубийство в килия в Пловдив

Пловдивският областен съд остави в ареста Цветомир Пенков, като удостовери определението на Районен съд – Пловдив, с което по отношение на него е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Спрямо Цветомир Пенков е повдигнато обвиняване за това, че на 14.01.2024 година в Пловдив е предизвикал междинна телесна щета на 24-годишната В.К., като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение – закононарушение по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.129, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пловдивският областен съд показа извода на първоинстанционния съд, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Цветомир Пенков е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Окръжният съд смята, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение. Определението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно.

" Имам клаустрофобия. Прекалено тясно е в килията, пречи на персоналната ми независимост. Просто не устоявам. Затова взех решение да се самоубия ", изясни в съда обвиненият.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР