Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение на Бериван Белялова

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение на Бериван Белялова
Коментари Харесай

Убийството в Пловдив: 6 изстрела, 4 от които попаднали в Ивайло

Пловдивският апелативен съд промени мярката за неотклонение на Бериван Белялова от " задържане под стража “ в " домакински арест “. Срещу нея е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране на приятеля й Ивайло Ангов, станало на 6.01.2023г. в жилището му в ЖК " Тракия “.

Обвиняемата отишла да изиска заем от потърпевшия, почерпили се с алкохол, само че сред двамата зародил скандал. Пострадалият извадил законно притежаван револвер, с който по думите на обвинената, я заплашил. Тя съумяла да вземе оръжието и с него произвела шест изстрела, четири от които попаднали в потърпевшия. Той умрял от пострадванията си.

Тримата бранители на обвинената пледираха за смяна на мярката й за неотклонение в по-лека.

Апелативните съдии решиха, че от доказателствата по делото и направения на 19.04.2023г. следствен опит, обоснованото съмнение за съпричастност на Бериван Белялова към закононарушението, в което е упрекната, е леко разколебано.

Съдът призна, че противоречивите моменти по делото са доста, с обвинената не е работено от дълго време, не е направена експертиза на натривки от ръцете на обвинената. Съдът реши, че тя е с чисто правосъдно минало, има непрекъснат адрес, няма заплаха да се укрие и да извърши закононарушение. Наложена й е възбрана да напуща страната. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР