Пловдивските общински съветници приеха с 48 гласа за декларация срещу

...
</TD
>Пловдивските общински съветници приеха с 48 гласа за декларация срещу
Коментари Харесай

Пловдивските общински съветници приеха декларация срещу изграждане на инсталация за изгаряне на гуми

Пловдивските общински съветници одобриха с 48 гласа " за " декларация против създаване на апаратура за изгаряне на гуми в регион " Южен ". Само гласоподава " въздържал се ", предаде кореспондент на Plovdiv24.bg .

Управителят на " Еко енерджи 50 " ООД Пловдив инж. Стефан Терзиев се опита да убеди общинските съветници при започване на сесията, че инсталацията е безвредна и сходни има в цяла Европа, която подхваща ограничения за понижаване на отпадъците и преработването им за следващо потребление на получените артикули.

От всички политически групи обаче показаха терзание, угриженост и противоречие с капиталовото желание на " Еко енерджи 50 " ООД Пловдив. Единствено означи, че общинските съветници не са осведомени с технологията, която ще се ползва. 

" От опит споделям – един кмет доста внимава, когато става въпрос за екология. Да не изхвърлим с мръсната вода и бебето. Трябва да извървите пътя – срещи с парламентарните групи, с кмета, с специалисти. Убедете ни, по какъв начин да гласуваме във ваша изгода? " - сподели някогашният кмет.

Веселин Маневски напомни, че Пловдив има горчив опит точно от времето на с инсинератора. " Ако някой споделя със съответните причини, те би трябвало да са стоманени " - съобщи той. 

Дискусията беше прекъсната от ръководителя, който приложи правилника за работа на Общински съвет при съществуване на 6 изявления и предложи преустановяване на разискванията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР