Пловдивчанката Бойка Янушева, известна още като Черната вдовица (тъй като

...
</TD
>Пловдивчанката Бойка Янушева, известна още като Черната вдовица (тъй като
Коментари Харесай

Черната вдовица: Моля за снизхождение!

Пловдивчанката Бойка Янушева, известна още като Черната вдовица (тъй като е погребала двама съпрузи), се изправи през днешния ден пред Апелативен съд - Пловдив дружно с ливанеца с български паспорт Слейман Хамед, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Двамата апелират наложените им от Окръжния съд присъди за тежко съзнателно закононарушение - като помагачи на незнайни причинители, те са направили посредством компютърна машинация 107 пъти финансови интервенции с общо 1 617 844,19 евро (левова равноценност 3 164 228,20 лева).

Двамата бяха признали напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт и на 22 март получиха следните присъди:

Слейман Хамед - 6 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 120 000 лв.,

Бойка Янушева - 5 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 60 000 лв..

" Моля за състрадание! Работих в болница в Пазарджик, която беше оповестена в неплатежоспособност. Мотивът ми беше спасяването на нашата болница. Не съм знаела какъв е произходът на тези пари. Бяхме щасткливи, че те ще дойдат в болничното заведение. Сметките на лечебното заведение бяха запорирани и по тази причина регистрирахме компании, през които да минат транзакциите. Признах виновност, тъй като ми споделиха, че от юридическа позиция по този начин ще бъде понижена присъдата ми ", съобщи през днешния ден в правосъдната зала 63-годишната Бойка Янушева.

Адвокатът й Стоян Донков добави, че съдът не е отчел напредналата й възраст и влошеното й здравословно положение. Той изиска присъдата на Бойка да бъде редуцирана до 1 година, защото подобен размер изцяло може да извърши задачите на нейното наказване.

" Апелирам за намаляване на присъдата, както и тази гигантска санкция от 120 000 лв.. Вярно е, че моят подзащитен е осъждан преди, само че не заслужава подобен тежък и непоколебим режим. А и каква преобладаваща роля може да има той, откакто и двамата са помагачи на незнайни причинители ", съобщи на собствен ред юрист Красимир Елдъров, който пази Слейман Хамед.

Апелативният съд ще прегледа молбата на двамата подсъдими и ще се произнесе в законовия период.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР