Планинари и катерачи от Пловдив и региона стартират съвместна инициатива

...
</TD
>Планинари и катерачи от Пловдив и региона стартират съвместна инициатива
Коментари Харесай

Планинари изкачват три върха заради 7-годишния Тошко от Пловдив

Планинари и катерачи от Пловдив и района започват взаимна самодейност по нанагорнище на връх " Попа ", " Червената стена " и " Пенчов връх " в името на дребния Тошко. Събитието ще стартира в 10:30 часа на 25 февруари (събота), разбра Plovdiv24.bg .

Такса за участниците няма да се събират, само че всеки ще може да подари колкото средства реши за лекуване на момчето. 

Тошко Маневски е от гр. Пловдив и е единствено на 7 годинки. За страдание той е диагностициран с заболяването на Дюшен. Това е тип мускулна дистрофия. Заболяването протича тежко, като следствията може да бъдат съдбовни.

Шансът Тошко да усъвършенства своето положение дава турска клиника, която ще организира способ за вливане на стволови кафези.

Становището на проф. Ердал Карайоз от Лив Хоспитал в Истанбул е да се създадат две вливки на стволови кафези през 15 дни.

Всяка вливка коства 9000 евро. Сумата, която се събира по дарителска сметка, е 18 000 евро. Нека помогнем на Тошко да живее пълноценно и да има бъдеще!

Вярваме, че има положителни хора, които желаят прелестната му детска усмивка да не стопира да грее на лицето му.

БАНКОВА СМЕТКА:

BIC: UNCRBGSF

BG14 UNCR 7000 1524 8220 67

ТИТУЛЯР: ТОШКО ДИМИТРОВ МАНЕВСКИ

Ето какво тъкмо пишат уредниците във връзка с събитието:

СЪБИТИЕТО Е БЛАГОТВОРИТЕЛНО, КАТО ЗА НЕГО НЯМА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ, А ДАРЕНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ТОШКО СА НА ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП.

Мястото е магнетичният връх " Попа ", " Червената стена " и " Пенчов връх ". Да се насладим на следващата зимна разходка дружно с " Баири, спици и щеки ".

Предстои едно събитие, на което да помогнем финансово на едно българско момченце, което се е изправило дружно с родителите си пред една страшна болест.

Начало на събитието ще сложим в 10.30, като събирателен пункт е хижа " Марциганица ", където ще оставим и колите и ще чакаме всички искащи да участват на събитието. Моля, всички да бъдат в уречения час. Транспортът е на правилото на споделено пътешестване.

Първо се насочваме към прогледната площадка над хижа " Марциганица ", като по-късно и постепенно щурмуваме връх " Попа " с невероятни гледки от него.

Горе на върха ще съберем парички и за Тошко, който желае да помогне за идеята.

В следствие се насочваме и към върховете Пенчов и Червената стена, също с прелестни панорамни гледки и при останало време и предпочитание на групата можем да посетим и връх Свети Христ и Джигови скали намиращи се в непосредствена непосредственост до него, с едни от най-прекрасните Родопски гледки.

Общото времетраене на прехода е към 6-7 часа според от темпото на групата.

След идване на връх  " Попа " ще отворим сърцата си за идеята, която ни е събрала, като тези които желаят, могат да не посещават другите планувани събития в програмата. Средствата ще се събират напълно на непринуден принцип в кутия, обезпечена от уредниците.

Благодаря Ви авансово, че ще отворите сърцата си.

За тези, които биха желали да оказват помощ, само че нямат опцията, съм приложил банковата сметка, по която можете да изпратите вашата помощ в какъвто желаете размер.

Храната и напитките за прехода си осигурявате сами из вашите раници.

ЕКИПИРОВКА: Зимно яке, зимни планински обувки, зимен панталон, термобельо, зимен бъф, шапка, ръкавици, щеки със зимни перца, аварийни чорапи и тениски.

Ниво на компликация: СРЕДНО, до умерено тежко според от условностите на времето

За всички искащи след прехода ще посетим и емблематичния за Пловдив връх Червената стена.

Записването става с персонално известие до уредника и отбелязване с наличие на събитието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР