Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ

...
</TD
>Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ
Коментари Харесай

Майката на Минчо от Пловдив, първото бебе за 2024 г.: Нашето дете е много дълго чакано

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив. Една минута след среднощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с растеж 51 см.

В екипа, взел участие в раждането, са доктор Мария Василева, доктор Виктор Кръстев, доктор Рафет Хафузов, доктор Софка Славова и акушерка Нешка Ненкова.

" Нашето дете Минчо е доста дълго чакано. С мъжа, с който съм сега нямаме други деца, това е първо внуче за неговите родители. Избрахме името незабавно, откакто разбрахме, пола на бебенцето. Избрах името поради индивида, на който е кръстен – бащата на моя мъж - Минчо, тъй като е борбен и мощен. Искам детето ми да вземе негови черти ", описа пред bTV Лиляна, майката на Минчо

" Дежурството стартира с рутина. Към 21:50 часа се роди последното бебенце за 2023 година – момиченце. Започна раждането. Наложи се цезарово сечение. След това имаме още три бебенца. За нас беше една щастлива Нова година на дежурство “, добави доктор Мария Василева от болничното заведение " Св. Георги “.

Припомняме, че за предходната 2023 година още веднъж първото бебе беше родено в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив, само че тогава то делеше челното място с друго бебче от София. Тази година отличник е Минчо появил се на бял свят тъкмо в 00:01 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР