Отворени са ценовите оферти в обществената поръчка за проектиране, упражняване

...
</TD
>Отворени са ценовите оферти в обществената поръчка за проектиране, упражняване
Коментари Харесай

Отворени са ценовите оферти за проектиране и ремонт на над 9 км третокласни пътища и изграждането на нов мост в област Пловдив

Отворени са ценовите предложения в публичната поръчка за планиране, практикуване на авторски контрол и основeн ремонт на 9,4 км републикански пътища и построяването на нов мост над р. Черкезица в област Пловдив. Обществената поръчка е в три обособени позиции и е с обща планирана стойност 13 085 400 лева без Данък добавена стойност.

В едната обособена позиция е построяването на мост над р. Черкезица в село Поповица на третокласния път III-804 Поповица – Асеновград. Трасето е съществена връзка сред двете обитаеми места и е най-краткият път от Асеновград до Автомагистрала " Тракия “ в посока Източна България. Избраният реализатор ще би трябвало да показа технология за унищожаване на съществуващия мост, да изготви механически план за новото оборудване и да го осъществя.

Две са отворените ценови оферти и те са на:

ДЗЗД " ЧЕРКЕЗИЦА СТРОЙ “, в което са: " АКВА КОНСТРУКТ ГРУП “ ЕООД и " ЕКО-ХИДРО-90 “ ООД - 1 415 800 лева без ДДС;

" ИСА 2000 “ ЕООД - 1 436 400 лева без Данък добавена стойност.

В другата обособена позиция е изработването на механически план и ремонта на 4,6 км от път III-8604 Пловдив – Студенец /от км 0 до км 4+635/. Участъкът, който следва да се обнови, стартира от Околовръстния път на Пловдив, минава през Брани поле и Белащица и приключва при отбивката за кариера " Белащица “. Трасето е значима транспортна връзка в област Пловдив.

Четири са отворените ценови предложения и те са на:

" ТРЕЙС ГРУП ХОЛД “ АД - 5 366 800 лева без ДДС;

" ПСТ Груп “ ЕАД - 5 566 200 лева без ДДС;

" ПАРСЕК ГРУП “ ЕООД - 5 657 688 лева без ДДС;

" ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД - 5 690 000 лева без Данък добавена стойност.

В последната обособена позиция е изработването на механически план и ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. По нея има определен реализатор - " ПЪРВЕНЕЦ 2023 “ ДЗЗД, с участници: " ПСТ Груп “ ЕАД, " МАТЕКС ЪП “ ЕАД и " Строй Инвест Груп 2 “ ЕООД, и следва подписването на контракта. Стойността на поръчката е 5 789 600 лева без Данък добавена стойност.

Участъкът, който ще се ремонтира стартира от Околовръстния път на Пловдив и приключва след изхода на Първенец в посока Лилково. Пътната права не е ремонтирана повече от 30 години.

Срокът за осъществяване на проучвателно-проектантските работи и по трите обособени позиции е 60 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на проектантските работи ще се извърши в три междинни стадия.

Проектантските работи включват осъществяването на геодезически измервания, градивно проучване на оборудванията, инженерно-геоложки изследвания и разработване на механически план, според условията на нормативната уредба и практикуване на авторски контрол по време на строителството и въвеждането в употреба на градежа.

Въз основа на готовите планове ще се дефинират нужните строително-монтажни работи и след издаване на разрешенията за градеж ще може да стартира осъществяването на обектите. Срокът за осъществяване на строителните работи по всяка от обособените позиции е 180 календарни дни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР