От община Русе се обръщат към физическите и юридически лица,

...
</TD
>От община Русе се обръщат към физическите и юридически лица,
Коментари Харесай

Увеличение в броя на нарушенията при търговска дейност в Русе, общината с призив

От община Русе се обръщат към физическите и юридически лица, стопанисващи търговски или туристически обекти на територията на общината, призовавайки ги да съблюдават Наредби №5 и №7 на Общинския съвет. В нормативните актове са написани условията за осъществяване на комерсиална активност и редът и изискванията за разполагане на преместваеми обекти, рекламно-информационни и монументално декоративни детайли, както и за реализиране на рекламната активност на територията на община Русе, заяви общината .

В последните месеци се следи наклонност за увеличение броя на нарушаванията. При регулярните си инспекции във връзка с съблюдаване на условията инспекторите от отдел " Търговия, наемни връзки и отбрана на потребителите " най-често установяват нередности, касаещи осъществяване на комерсиална активност без издадено позволение, с изтекло такова или нарушаване на издадено към този момент позволение. В общия случай при първо нарушаване инспекторите издават наложителни наставления на нередовните търговци.

От Община Русе обръщат внимание на търговците, че чиновниците от отдел " Търговия, наемни връзки и отбрана на потребителите " са разполагаем да им разяснят използването на настоящата нормативна уредба, ако срещнат компликации. 

При опити за злоупотреби, неплащане на такси или неспазване на наставления същите ще бъдат глобени съгласно нормативната уредба. За осъществяване на активност без издадено от кмета позволение или в нарушаване на издаденото позволение на физическите лица се постановат санкции в размер от 200 лева до 5 000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществени наказания в размер от 500 лева до 10 000 лева

Припомняме, че осъществяването на комерсиална активност навън се реализира въз съществена на издадено позволение за комерсиална активност против възнаграждение на избрана такса според Наредба №16 на Общинския съвет. 

За издаване на позволение за използването на спомагателни открити търговски площи към преместваеми обекти, както и към търговски обекти в здания, заинтригуваните лица наложително би трябвало да подават искане /по образец/ до кмета на община Русе. В него би трябвало да приложат документи, които са нормативно избрана причина за осъществяване на съответната активност, подробна скица за разполагане на обекта и позволение за слагане, утвърдени от основния проектант на общината по реда на Наредба № 7 за реда и изискванията за разполагане на преместваемите обекти, рекламно-информационните и монументално декоративни детайли, и за реализиране на рекламната активност на територията на община Русе. 

Срокът на годност на издаденото позволение е съгласно заплатената такса, само че не повече от периода на деяние на издаденото позволение за слагане. След приключване на който и да е от двата периода, издаденото позволение губи деяние и се приключва.

Наредба № 5 можете да видите тук.

Наредба № 7 можете да видите тук.

Наредба № 16 можете да видите тук.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР