От началото на 2022 г. до този момент Летище Бургас

...
</TD
>От началото на 2022 г. до този момент Летище Бургас
Коментари Харесай

70% ръст на полетите отчита летището в Бургас спрямо миналата година

От началото на 2022 година до този миг Летище Бургас обслужи 1 621 220 пасажери с 12 159 самолетодвижения, което съставлява 70% растеж, спрямо предходната година, макар неналичието на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус. Това съпобщиха от управлението на аеропорта. Лято 2022 година бе извънредно сполучливо за бургаското летище, като бяха оперирани постоянни и чартърни полети до 75 дестинации от 23 страни, изпълнявани от 42 самолетни компании, като това е повече от обслужения брой пасажери на Летище Варна, където от началото на годината са обслужени 1 333 699 пасажери с 10 332 самолетодвижения. 

" Както и до този миг,  " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД продължава да поставя всички вероятни старания за развиването на трафика на Летище Бургас и Летище Варна, в сходство със своите задължения като виновен концесионер на двата морски аеропорта. Ние осигуряваме допустимо най-хубавото и безвредно обслужване на всички пасажери, гости и клиенти, като те са отворени за пътнически и товарни полети 24 часа 7 дни в седмицата, през цялата година. Промотирането на двете летища за привличането на повече направления пред самолетните компании се реализира непрестанно и е по идентичен метод за Варна и Бургас ", показват още от управлението. 

" Летище Бургас и Летище Варна бяха показани на международните туристически изложби в Париж и Лондон и ние непрестанно работим с самолетните компании в посока откриването на нови направления за двете летища. Нещо повече, Летище Варна и Летище Бургас бяха промотирани на особено " роудшоу “ в Полша, проведено от Алианс Българско Черноморие, с поддръжката Министерство на туризма на Република България, провело се в интервала 24-28 октомври, на което бяха осъществени доста B2B срещи, ориентирани за разгръщането на капацитета на летищата за полския пазар. Инвестиционната стратегия за Летище Бургас се извършва също по проект и в координация с Министерство на превоза на Република България. В идващите години ще влагаме още повече средства в планове в Бургас, като следва цялостна рехабилитация на пистата ", прибавят от аеропорта. 

" Ние вършим всичко належащо като концесионер за привличането на от ден на ден самолетни компании и откриването на нови направления, включително и през есента, зимата и пролетта, само че финалното решение за тяхното опериране се взима от самите авиопревозвачи и пасажерите, чиито интерес към съответната дестинация е решителен. Вчера обявихме, че самолетна компания RyanAir пуснаха в продажба билети за нови 3 полета от/до Летище Бургас за 2023 година до: Познан, Каунас и Дъблин. Нашите упования за 2023 година са оптимистични за още по-силна година от 2022 година и ще работим неуморно за постигането на все по-високи цели, както и до този миг ", прибавят от " Фрапорт ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР