От 3 април до 7 април в Международен панаир Пловдив

...
</TD
>От 3 април до 7 април в Международен панаир Пловдив
Коментари Харесай

Атракции за деца и възрастни на Природа. Лов. Риболов 2024

От 3 април до 7 април в Международен панаир Пловдив ще се организира Международната галерия " Природа. Лов. Риболов “. 28-ото издание се осъществя още веднъж под егидата на Министерството на земеделието и храните. Партньори на Пловдивския панаир в организацията са Изпълнителната организация по горите, Националното ловно-рибарско съдружие " Съюз на ловците и рибарите в България “ (НЛРС-СЛРБ), Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и Лесотехническият институт.

Посетителите ще намерят цялостен подбор на произведения за лов, лов на риба, къмпингуване, морски и речен туризъм, рискови спортове. Изложбата показва активността на държавните горски предприятия, на дирекциите на Природни паркове, Лесозащитни станции, Горски семеконтролни станции и сдружения, свързани с рибарството, дивечовъдната активност, съхраняването и облагородяването на околната среда. НЛРС-СЛРБ ще означи 140 години ловно придвижване в България с интерактивна самодейност - ловджийски симулатор за виртуална действителност.

Богата експозиция на ловни титли от последните три години ще впечатли посетителите в Палата №3. Със сигурност те ще останат възхитени и от творбите на децата, взели участие във фотоконкурса " Мигове от дивия свят “ и състезанието за рисунка " Един ден измежду природата “, от сбирката дървени творби на възпитаници до 14 години във връзка Седмицата на гората.

Деловата стратегия на " Природа. Лов. Риболов “ е наситена със семинари и полемики, първа от които е кръгла маса на тематика " Разселване на дивеч в България “. По случай " Седмицата на гората 2024 “ в четвъртък ще бъдат връчени наградите на лесовъдите от Пловдивски район. Предстоят презентации на резултати от мониторинга на гургулицата и пъдпъдъка у нас, както и семинарни занятия с специалистите по ловно стопанство. Едно от най-очакваните събития е надпреварата по ловна пукотевица в дисциплината " Скийт “ сред тимове от Изпълнителната организация по горите, шестте държавни предприятия, НЛРС – СЛРБ и БЛРС.

Специален акцент в съпътстващата стратегия са събитията, отдадени на децата и тяхното положително отношение към околната среда. Всеки ден от 10:00 ч до 16:00 часа дребните природолюбители ще имат опция да посетят Горското учебно заведение. В зелените паркови пространства против Палата №3 ще ги чакат доста занимания, изненади и дарове. Образователното фургонче " Горичка в количка “ е формат, в който децата ще схванат повече за лесовъдната специалност и горската растителност. В програмата " Децата и риболова “ ще практикуват техники в риболовната дисциплинираност " Кастинг за деца “. А с посланието " Грижа за животинския свят “ дребните сръчковци ще сглобяват къщички за птици.

Атракциите за възрастните в границите на ревюто също не са малко. Програмата планува ежедневни демонстрации на старинни български умения на Организацията " Багатур ", демонстрации по дърворезба с моторен трион и открита мини конна база. Желаещите да тестват точния си мерник, ще могат да прострелят на обособено стрелбище. В събота ще се организира и Петият народен шампионат по надсвирване със свирки за примамване на дивеч.

Всички гости ще могат да опитат дивечови специалитети още при откриването на ревюто. Националният готвач Ути Бъчваров ще посреща гостите на " Природа. Лов. Риболов “ с дивечов гулаш, а Дамски ловджийски клуб " Аворора “ - с богато меню от ястия с дивечово месо.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР