Опасения за скъсяване на летния сезон и тенденциозно отношение на

...
</TD
>Опасения за скъсяване на летния сезон и тенденциозно отношение на
Коментари Харесай

Бизнесмен: Не може да кацаш във Варна и да идваш в Бургас

Опасения за съкращаване на летния сезон и преднамерено отношение на концесионера на Летище Бургас помрачават упованията за новия летен сезон по Южното Черноморие. Хотелиерите и локалните управляващи показват подозрения за изкуствено пренасочване на пасажери към Летище Варна. Недоволството нараства и заради затварянето на Летище Бургас за ремонт до края на март. Това ще бъде пиронът, който ще закопае сезона, сподели бред БНР хотелиерът и предприемач Веселин Налбантов от Слънчев бряг, който е и заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

" Не може на такова близко разстояние да се постави един концесионер на две конкурентни летища ", безапелационен е той.

" При нас сезонът става все по-къс и по-къс поради това, че няма полети. И лятото няма, и зиме. Има единствено чартъри. Започвахме от април и свършвахме в края на октомври. Сега отваряме юни, още в края на август няма кой да лети ", разяснява Налбантов. По думите му, в туризма би трябвало да има предвидимост. " Не може да кацаш във Варна и да идваш в Бургас. "

Оповестеното от концесионера намерение през 2025 година летището да се затвори за 6 месеца за ремонт на самолетната писта и цялостна рехабилитация провокира вълна от неодобрение.

Кметът на Поморие Иван Алексиев е на мнение, че от страна на концесионера е налице " захаросана презентация, облечена в розово, а отсреща – нищо ".

" Би трябвало държавата би трябвало да се намеси и да предотврати неща, които са отрицателни за бъдещето на избрани райони. Забелязваме такава наклонност на бургаското летище ", акцентира и Георги Тръпков, който има 40-годишен опит в туризма. Според него летището е тръгнало надолу поради промяна на политиката на концесионера.

Кметовете от Югоизточна България излязоха с обща позиция по случая. Те искат преразглеждане на концесионния контракт.

Сривът за три години е от 3 600 000 пасажери до 1 800 000 през 2023 година, отбелязва Иван Алексиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР