Общинската администрация на Пловдив отговаря формално на питанията на общинските

...
</TD
>Общинската администрация на Пловдив отговаря формално на питанията на общинските
Коментари Харесай

БСП Пловдив разкритикува ширещото се строителство на три тепета

Общинската администрация на Пловдив дава отговор официално на питанията на общинските съветници. Това оповестиха на конференция от коалиция " Българска социалистическа партия за България ", предава Plovdiv24.bg .

Социалистите са отправили няколко питания до този миг, заяви ръководителят на групата съветници на левицата, който е и краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия. 

Едно от питанията е обвързвано с диетичните кухните и програмата " Топъл обяд ". Предложението на " Българска социалистическа партия за България " бе да се усили с 50 стотинки общинската дотация, само че останалите общински съветници не го одобриха. Въпреки това, в регион " Северен " цената е увеличена, за същата храна и за същите количества, тъй като договорът бил изминал и не е извършена социална поръчка за избор на нов снабдител. От левицата считат, че би трябвало да се сътвори общинско дружество, чиято функционалност е да поеме изхранването в образователните и детските заведения в Пловдив, както и общественото хранене.  

" По този метод общината ще подсигурява високото качество на храната, достъпността и понижаване на разноските, тъй като всички сме наясно, че посредством преотстъпване с контракти за услуга не се понижава цената, която общината харчи за този тип услуга, а се понижава качеството и бенефициентите на въпросната услуга " - разяснява Милчев.

С друго запитване към администрацията се обръща внимание на поддържането на естествените зони Бунарджик, Данов рид и Младежки рид, строителството в тези зони и разбиването на скалите, които са обект на протекция от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерство на околната среда и водите.

" Ширещото се строителство не усъвършенства нито изгледа на тепетата, нито основава задоволително добър комфорт на актуалните поданици на въпросните квартали. Създава проблеми с достъпа на коли за спешна помощ и пожарни, има проблем с водоснабдяването и канализацията. Почти всички минавате по улица " Волга " и знаете какво е положението на организацията на придвижване, а и местата за паркиране " - посочи водачът на социалистите.

" Отговорът беше по-скоро фиктивен, цитираше се какво планува законът за опазването на хълмовете на Пловдив, без конкретика за опазването на тези скали и за неналичието на надзор след издаване на строителни позволения до каква степен се стига с разбиването. Съгласно нормативите, възможно е леко обрушване на скалите, от позиция на удачно фундиране, а не да се изкърти цялото тепе. За това споделям, че нас този отговор не ни удовлетворява " - добави общинският консултант арх. Костадин Палазов.

Самият Палазов е отправил запитване назначен ли е и по какъв метод е назначен основен проектант на Пловдив и дали се планува да се направи конкурс на длъжността. Темата вълнува колегията, само че до момента отговор от администрацията не е даден, евентуално заради липса на време. 

" В същото време, в регион " Тракия " организираха конкурс и назначиха човек, който завоюва състезанието. Макар и съревнование с един кон, само че май че това е процедура при ръководството на ГЕРБ. Така че аз очаквам отговора на моя въпрос за бъдещия основен проектант и по какъв метод ще бъде назначен - с конкурс или с изтъкване " - сподели арх. Палазов.

От Българска социалистическа партия припомнят, че основният проектант е вторият по значение админ в общината.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР