Община Пловдив, Отдел Култура, археология и културно наследство, район Централен

...
</TD
>Община Пловдив, Отдел Култура, археология и културно наследство, район Централен
Коментари Харесай

Днес пловдивчани ще се радват на едно от най-чаканите събития в града под тепетата

Община Пловдив, Отдел " Култура, археология и културно завещание ", регион " Централен " и Сдружение за просвета и обучение " Милчо Левиев “ канят пловдивчани и посетители на града на третото издание на " Пътят към върха “. Проектът е част от Културния календар на града за 2023 година.

Събитието, в което на 6 подиуми по алеите до върха на Бунарджика ще се състоят 7 концерта с присъединяване на повече от 50 реализатори, е тази събота – 24 юни.

Началото на детската стратегия е в 16.00 часа, началото на концертите в 17.30 часа, а кулминационната точка е в 21 часа с концерта " Световното кино в музиката “ с присъединяване на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, дружно с едни от най-хубавите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

Входът е свободен!

На Сцена 1 – Акведукта - концерт " Деца в оркестъра “

В концерта ще чуем деца от ЦНСТ " Детска къща “ Пловдив, които ще свирят взаимно с ученици на музикална къща " Дивизи “ и професионалните музиканти от Оркестър на Държавна опера Пловдив/.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 2 – алеята пред Летния спектакъл

В 16.00 часа Галерия ЕТЕРНА показва Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

В 16 часа стартират концертите " Джаз за деца “ - образователно-развлекателни концерти за дребни и огромни, които дават опция на публиката да взе участие интензивно в осъществяванията на джаз пиеси, известни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на типичен пиеси. Участници: Венцислав Благоев - тромпет и водещ, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Михаил Иванов – контрабас и Невена Григорова - барабани, вокал, както и деца – перкусии и песни.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

На Сцена 3 – пред Фитнес площадката - концерт " Картини от Пиацола “, който ще ви потопи в буйния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. Това е план на акордеониста Калоян Куманов и е основан през 2021 година за стогодишнината от раждането на Астор Пиацола с присъединяване на солистите: Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян - вокал

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 4 – JAZZ, след фитнес площадката по алеята - концерт DIXIELAND OL` STARS JAZZTET. От 35 години музикантите са в основата на доста сполучливи обединения за остарял джаз - Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и други Освен, че са прелестни инструменталисти, множеството от тях обичат и да пеят, изключително дружно с публиката. Това са Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – тромбон, Александър Куманов – банджо, проф. Владимир Радулов – пиано, Димитър Узунов – туба, Стефан Кожухаров – барабани и Венцислав Благоев - корнет и водач.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 5 - на завоя по пътя преди площадката на върха - концерт " Магдалена Петрович от България търси гений “

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в разнообразни музикални фестивали - " Rutesheim Cello Academy " през 2016 година, работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала " Пабло Касалс " – Франция в класа на Никлас Шмид.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 6 – огромната площадка на върха на Бунарджика

В 19.30 часа е шоуто на Мартин Денев DJ set. Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално учебно заведение в Пловдив с пиано, по-късно консерватория в Ротердам, Нидерландия, със компетентност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а по-късно латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е взел участие на стотици фестивали и конгреси на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и артисти на нашето време. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален шеф, продуцент и взе участие в десетки планове с музиканти от целия свят.

В 21.00 часа стартира концерт " Световното кино в музиката “ – едно допиране на душата. Това е един необикновен театър, сбъднат от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прелестната Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. " Светът на киното в музика " ни придвижва в света на " Имало едно време в Америка ", " Кръстникът ", " Убий Бил ", " Кабаре ", " Флашданс ", " Хубава жена ", филмите на Чарли Чаплин и доста други. На сцената с изключение на Плевенска филхармония и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-хубавите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която добавя атмосферата на всяко зрелище е особено дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов още веднъж особено за случая.

Край на програмата в 22.30 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР