Община Пловдив е пуснала обществена поръчка, която цели намаляване на

...
</TD
>Община Пловдив е пуснала обществена поръчка, която цели намаляване на
Коментари Харесай

Срещу 360 000 лева в Пловдив борят миризмата на шахтите

Община Пловдив е пуснала социална поръчка, която цели понижаване на отлаганията и обезмирисяване на дъждоприемните шахти, видя Plovdiv24.bg в уеб страницата на администрацията. По този метод шахтите ще станат по-пропускливи и съответни няма да стават наводнения.

Почистването и унищожаване на отлагания от биоразградима субстанция, би трябвало да дава отговор на условия, които да подсигуряват сигурността, преди всичко за почвата, както и за всички останали съставни елементи и фактори на околната среда.

Препаратът би трябвало да е  биологично интензивно вещество. Следва да се има поради, че посредством канализационните колектори, същият попада в утайката, образувана от Пречиствателна станция за отпадни води-Пловдив. В Наредбата за реда и метода за оползотворяване на утайки от пречистването на отпадъчни води посредством използването им в земеделието са посочени условията, на които би трябвало да дават отговор утайките, с цел да се подсигурява, че няма да имат нездравословно влияние върху човешкото здраве и околната среда. 

С използването на биологичен препарат се форсира разграждането на органична маса форсира се утаяването за постигане на по-висок потенциал на филтриране на отпадъчните води, с което се реализира понижаване на размера на утайките, минимизиране на патогените и възстановяване на структурата, както и унищожаване на неприятните миризми.

Цената на поръчката е 360 000 лв., а заявки за присъединяване се подават  до 3 октомври.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР