Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст

...
</TD
>Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст
Коментари Харесай

От днес може да се запознаете с електронната система на Община Бургас за прием в 1 клас

Община Бургас припомня на всички родители на деца във възраст за записване в 1. клас, че от през днешния ден, 28 март, могат да се срещнат с електронната система за банкет: https://www.uburgas.org/, преди тя да бъде задействана за кандидатстване в 08.00 часа на 11 май.

Целта е да се улеснят родителите на бъдещите възпитаници при кандидатстването за банкет в учебно заведение и да имат задоволително време да се срещнат с разпоредбите, периодите, свободните места, нужните критерии и документи за записване на своите деца.

Свободните места за банкет в първи клас в Бургас тази година са общо 2156, а в цялата община – 2266.

Родителите би трябвало да знаят, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло над 3 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на пожеланото от вас учебно заведение, ще получите 300 точки. Дете с непрекъснат или сегашен адрес отвън съответния съседен регион на даденото учебно заведение, ще получи едвам 1 точка. Тези родители, които нямат опция да създадат това онлайн, могат да подадат регистрационния ваучър на място в даденото образователно заведение.

Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. " Възраждане “ да посочат образователно заведение в регион " Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в учебно заведение в ж.к. " Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

За поредна година Община Бургас ще обезпечи опция за увеличение на потенциала на учебната си инфраструктура. Със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност ще бъдат построени нови учебни корпуси на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово “ и на ППМГ " Акад. Никола Обрешков “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР