Областният управител на Бургас Пламен Янев проведе днес работна среща

...
</TD
>Областният управител на Бургас Пламен Янев проведе днес работна среща
Коментари Харесай

Новини за любителите на свободното къмпингуване!

Областният шеф на Бургас Пламен Янев организира през днешния ден работна среща за идния летен сезон и проблемите, свързани със свободното къмпингуване на туристи в района. На срещата участваха кметове на общините  Царево – Марин Киров и Приморско - Иван Гайков, зам.-кметът на Созопол – Тодор Дамянов, шефовете на ОДМВР – ст. комисар Емил Павлов, ПБЗН – ст. комисар Николай Николаев, ДГС Бургас – инж. Кирил Петков, РДГ Бургас – инж. Мариян Костадинов, както и представители на ОД Земеделие и ЮИДП – Сливен.

Работната среща е резултат на поетия ангажимент от страна на регионалния шеф предходната година, когато инспекциите са почнали след стартирането на летния сезон. Идеята на Пламен Янев е тази година първите инспекции да стартират при започване на април и да се правят по график. По този метод към този момент разположените каравани ще бъдат отстранени още преди започване на дейния сезон, а всички следващи опити, ще бъдат навреме предотвратявани.

Участниците в работната среща изрично поддържаха реализирането на ранни инспекции и използването на всички административни дейности, с цел да не се позволява нелегално къмпингуване върху държавни и общински терени. " Проблемът е извънредно значим и не би трябвало да се преглежда единствено на районно равнище, а в народен мащаб. Важно е да работим в екип и да покажем, че в страната има институции, които съблюдават законите и спазването на реда “, съобщи регионалният шеф.

На срещата се разиска нуждата от приемане на Наредба, която да регламентира изискванията за свободното къмпингуване. Тя е нужна освен на институциите, само че и на туристите, защото през последните години този тип туризъм закупи изключителна известност. Пламен Янев пое ангажимент да инициира съвещание по тази тематика с Министерството на районното развиване и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР