Няма да допусна процедурни неуредици да забавят процеса, защото най-важен

...
</TD
>Няма да допусна процедурни неуредици да забавят процеса, защото най-важен
Коментари Харесай

Областният управител Пловдив иска от общините ефективни действия за почистването на реките

" Няма да позволи процедурни неуредици да забавят процеса, тъй като най-съществен е животът на хората “, безапелационен е регионалният шеф

Почистването на речните корита е една от главните задания, които слага служебният кабинет на всички държавни институции по места, а регионалните шефове са натоварени с нейното реализиране. Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив при откриването на работна среща с присъединяване на ръководители от РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " (БДИБР),  представители на компаниите реализатори. В нея присъединяване взеха също неговите заместници - Даниела Николова и Иванка Петкова, както и специалисти от регионална администрация.

" В нашата област са основани всички нужни условия за превантивни действия по поречията на реките, при безусловно съблюдаване на закона, с работеща Междуведомствена експертна комисия и настоящи контракти с фирми-изпълнители. Необходимо е обаче процедурите да се ускорят и това да стане приоритет в работата на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция “, акцентира. По думите му би трябвало да се употребява времето преди високите зимно-пролетни води и да се обезпечи оптималната проводимост на речните корита.

" Няма да позволи процедурни неуредици да забавят процеса, тъй като отбраната на живота и имуществото на жителите на региона е моя първа задача “, бе категоричен  регионалният шеф. Той моли РИОСВ-Пловдив и БДИБР да одобряват като приоритет дейностите по разчистване и подсилване на речните корита и да спомагат методически на компаниите, според съответните наредби, както и да упражняват следващ надзор.

акцентира, че желае от общините също да подхващат ефикасни превантивни дейности за разчистване на реките на територията на своите обитаеми места. Като също чака от РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция да оказват цялостно подпомагане, с цел да може процесът по почистването на върви в синхрон с този в региона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР