Незрящи граждани, живеещи в комплекса на улица Ландос 24, протестират

...
</TD
>Незрящи граждани, живеещи в комплекса на улица Ландос 24, протестират
Коментари Харесай

Незрящи протестират срещу продажба на техни имоти

Незрящи жители, живеещи в комплекса на улица " Ландос " 24, стачкуват против желанието на Управителния съвет на Съюза на слепите в България (ССБ) да продаде половината от терена. Имотът към този момент е разгласен за обмен и към него интерес са проявявали доста вложители. Хората обаче не са съгласни, защото считат, че ще бъдат ощетени, предава Plovdiv24.bg .

На съвещание на УС на ССБ през м. май е решено да се продадат 11,5 декара за сумата от над 4 360 000 евро, или по 194,60 евро на квадратен метър, на компания " Орион естейт къмпани ", заяви Марио Алексиев - член на Общото заседание на съюза, което е най-висшият му орган. 

" Нищо не постанова продажбата на този парцел. Това само и единствено ще попречи на вашите персонални ползи, улеснения, тъй като знам че върху тези терени има гаражи и магазини " - сподели Алексиев.

Среща с незрящите трябваше да организира регионалният шеф Илия Зюмбилев, до който е насочен сигнал за неефективно консумиране на средствата от държавната субсиди, членски импорт и личните доходи. Хората със зрителни увреждания упорстват да се извърши инспекция от Национална агенция за приходите и АДФИ поради подозрения за осъществявани злоупотреби. Сигналът беше признат от Поля Тодорова, основен юрист на регионална администрация. 

" Ние ще отстояваме до край, с цел да може да запазим това, което е дарено на слепите, а не на господата от съюза, които с лекост продават тази земя и желаят да се възползват от едни богатства, които щели да реинвестират. Само че тази реинвестиция на никое място не е упомената в какво и по какъв начин " - съобщи от името на незрящите хора Георги Йорданов.

Мария Дичева живее от 1970 година в комплекса на слепите. " Когато излизаме на открито доста от нашите хора падат, чупят си краката и ръцете. Магазинчетата тук са огромно улеснение за нас. След като го вземат това място ние какво ще вършим? Ще ни оставят в една дребна кутийка " - сподели дамата.

Блоковете в комплекса са издигнати с облагите от производството на слепите, сподели протестиращ. " Искаме проверка на целия Съюз на слепите в България, тъй като те продават, живеят и отиват да вършат заседания не тук в България, а по гръцките острови. С нашите средства те живеят като бейове " - гневи се той. Негов набор добави, че двамата от 1961 година са почнали да плетат дамаджани и са продавали доста купчини, с цел да купят това място. 

Стефан Данчев, член на УС на ССБ, се опита да изясни пред хората концепцията за продажбата на парцела. Теренът разгласен за продажба включва гаражите и тънещата в съсипия детска градина. Блоковете и общежитието няма да бъдат наранени.  Процедурата не е обратима, защото решението на УС е било взето с 80% болшинство, счита той. В Управителния съвет не е постъпвала информация какво ще бъде издигнато от новия притежател.

Подробности за проблема гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР