Не се вижда краят на ремонта на Концертна зала Проф.

...
</TD
>Не се вижда краят на ремонта на Концертна зала Проф.
Коментари Харесай

Кога най-после ще бъде ремонтирана сградата на Филхармонията в Бургас?

Не се вижда краят на ремонта на Концертна зала " Проф. Иван Вульпе “, Това отговори зам.-кметът в сектор Култура и изповедание Дияна Саватева на общинския консултант Елена Кокаларова, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Договорът за реорганизация на постройката е подписан сред Държавна опера - Бургас и " Стройкомерс “ ЕООД на 20 май 2019 година Обещано е ремонтът да завърши за 180 дни. Предвидените строително-монтажни работи видно не са осъществени в период. Работата по обекта сензитивно се е забавила по време на КОВИД рецесията. В един миг на процедура стопира, а сред възложител и реализатор пораждат разногласия по отношение на размера на изпълнените и неизпълнените СМР.

По искова молба на Държавна опера - Бургас е формирано дело против компанията реализатор, с което се претендира договорна наказателна клауза. По информация на културния институт делото е извоювано на всички инстанции. В началото на 2024 година следва Държавна опера - Бургас да разгласи нова социална поръчка за реализатор на незавършените строително-монтажни действия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР