Над 50 души протестират в бургаския квартал Лозово. Причината е

...
</TD
>Над 50 души протестират в бургаския квартал Лозово. Причината е
Коментари Харесай

Няколкомесечен ремонт изкара бургазлии на протест

Над 50 души стачкуват в бургаския квартал " Лозово ". Причината е ремонт на водопреносната и канализационната мрежа, който е почнал преди 4 месеца и ще продължи до края на 2023 година, оповестява БНР- Бургас.

В шествието се включиха десетки коли. Те минават по основната улица на квартала в посока ул. " Одрин ". Хората са недоволни от честите повреди - без причина стопира както токът, по този начин и водата. Искат естествени улици и инфраструктура. Те показват, че са принудени в 21 век постоянно да имат цялостни бидони и шишета с вода, което извънредно доста затруднява всекидневието им. Оплакват се, че съвсем всички електроуреди са се развалили, а не срещат ответна страна от фирмата-изпълнител на дейностите. Според общопрактикуващ доктор в резултат на ремонтите са зачестили респираторните проблеми в квартала. 

Жителите на Лозово са изпратили петиция с настояванията си до ВиК и община Бургас. Направена е инспекция на място и преди дни е издадено наставление към строителната компания да бъдат отстранени пропуските, а хората се надяват да бъдат взети действителни ограничения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР