На 18 и 19 юли по поречието на река Дунав

...
</TD
>На 18 и 19 юли по поречието на река Дунав
Коментари Харесай

Борбата с комарите в Русе продължава: Атакуват ги вече по въздух и земя

На 18 и 19 юли по поречието на река Дунав в русенско ще се организира отнасяне против комари по земя и въздух. Това стана ясно от извършен диалог сред представители на Областна администрация – Русе и Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/. Припомняме, че в края на предишния месец държавното управление утвърди финансиране в размер до 2,5 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието и храните за реализиране на дезинсекционна акция по поречието на река Дунав. Това оповестяват от Община Русе.

Един от факторите, който утежни обстановката, беше наводняването на обширни площи и придошлите реки по време на поройните дъждове през юни. Затова Министерският съвет даде спомагателни средства, тъй че обработката да се извърши по най-ефикасния метод – редом по земя и въздух. Кампанията цели да се реализира всеобщото заличаване на комарите и да се предотврати разпространяването на заболявания по хората и животните в рисковите райони.

Акцията стартира наземно тази събота, след залез слънце, от общините Видин, Брегово, Ново село и Димово, Ружинци в област Видин и ще продължи с обработка със самолетен прийом след изгрев слънце на идващия ден. Въздушното напръскване ще се прави над водоеми, заблатени площи и отвън урбанизираните територии, и в мъчно налични местности.

Колкото до русенско, на 18 юли след 21.00 часа ще се извърши наземна имагоцидна обработка с генератори за топъл аерозол и генератори за леден аерозол /ULV/. На 19 юли към 6.00 часа сутринта ще стартира и авиационна обработка посредством стандартно опръскване от въздуха. И двата вида дезинсекция ще обзет територии от общините Борово, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Ще се употребяват утвърдени биоцидни препарати, който не носят здравен риск за хората и гръбначните животни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР