Международният фолклорен фестивал в Пловдив тази година се домакинства от

...
</TD
>Международният фолклорен фестивал в Пловдив тази година се домакинства от
Коментари Харесай

Академичният фолклорен ансамбъл при Музикалната академия в Пловдив празнува 15-годишен юбилей

Международният фолклорен фестивал в Пловдив тази година се семейства от " Академичен Фолклорен Ансамбъл “ при АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “ - Пловдив, с основен живописен началник проф. акад. Милчо Василев, хореограф е доцент доктор Стефан Йорданов. Ансамбълът чества 15-годишен празник, заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " доцент доктор Стефан Йорданов. 

" Фестивалът тази година се организира за 27-ми път под егидата на общината, той е обичаен за града. Представленията са на четири разнообразни подиуми, като основната е Античният спектакъл, а пред общината е другата. От тази година за първи път има сцена в парк “Лаута " и за трета година в Пещера, където също се изнасят концерти. Във фестивала вземат участие представителни фолклорни сформира от Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Индонезия, Мексико и Полша ", описа Йорданов.

Вчера ансамбълът изнесе концертна стратегия на Античен спектакъл - независим концерт, на който бяха показани два разнообразни спектакъла. Единият е премиера “Родопска женитба ", а вторият е също премиерен “Пуста младост ", на който се показват 7 нови танцови творби от всички фолклорни области на България. " Спектакълът е изработен през последния 1 месец. След това ще го представяме с концерти в страната ", сподели още Йорданов.

" За разлика от доста други ние сме професионален отбор, щатни са изпълнителите. Имаме 12 певици в националния хор, сред тях имаме и студенти и преподаватели. Музикантите са по същия метод - множеството са студенти, само че има и преподаватели. Само в танцовия състав са най-вече студенти, а двама-трима са приключили и са изявили предпочитание да останат в оркестъра.

От септември ще участваме в още няколко фестивала и през ноември още един концерт ", описа доцент доктор Стефан Йорданов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР