Мащабно и обхватно количествено изследване на нагласите, практиките и очакванията

...
</TD
>Мащабно и обхватно количествено изследване на нагласите, практиките и очакванията
Коментари Харесай

Проучване сред жителите на Русе показва нагласите на публиката

Мащабно и обхватно количествено проучване на настройките, практиките и упованията на евентуални и действителни публики в община Русе бе показано в постройката на локалната администрация. Представителното проучване на аудитории и тяхното културно ползване на общинско равнище се реализира от Сдружение " Стенд Арт “ и се финансира от Национален фонд " Култура “, като сътрудници по плана са Община Русе и Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “.

Целта на плана е да запълни недостига на емпирично познание в тази област и да предложи данни и доказателства, на които да стъпят бъдещи общински политики и начинания в областта на културата. От друга страна, проучването може да послужи и като инструмент за насочване дейностите на културните институти и организации на територията на Община Русе, които разполагат с лимитирани благоприятни условия и средства за изследване на своите аудитории.

Анализът е следващата стъпка от поредност проучвателен практики, които Сдружение " Стенд Арт “ осъществя в границите на Община Русе по отношение на положителното ръководство на културни политики на локално равнище, културното ползване и присъединяване.

Проучването е направено измежду 414 поданици на община Русе на възраст над 16 години, като интервютата на терен се реализират от Агенция за маркетингови и обществени изследвания " Алфа рисърч “. Изводите в разбора обръщат особено внимание на младежите в ученическа възраст, защото те съставляват основен запас за бъдещото развиване на културния живот, а в същото време тяхното държание, настройки и потребности не са задоволително добре изследвани, с цел да могат управническите решения да бъдат съответни на потребностите им.

" Представителното проучване е от изключителна значимост за културната активност на Община Русе и то ще ни послужи при създаването на събитийния календар на града и одобряването на локални политики “, съобщи заместник-кметът Енчо Енчев.

На срещата участваха още представители на културните институции в града, Общински съвет – Русе, както и специалисти на Община Русе и представители на русенските медии.

С изследването можете да се запознаете .
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР