Кметът представи пред ръководителите на дипломатически мисии на Мароко, Саудитска

...
</TD
>Кметът представи пред ръководителите на дипломатически мисии на Мароко, Саудитска
Коментари Харесай

Кметът на Бургас представи потенциала на града пред посланици на страни от Арабската лига

Кметът показа пред ръководителите на дипломатически задачи на Мароко, Саудитска Арабия, Египет, Кувейт, Ирак и Сирия капацитета на Бургас и опциите за съдействие сред страните в областта на стопанската система, туризма, енергетиката и търговията.

На срещата участва основният секретар на Съвета на арабските покои, който съставлява бизнеса в 22 страни.

Визитата се реализира по покана на кмета Николов. В нея взе участие и някогашният министър на туризма в интервала 2014 – 2020 година Николина Ангелкова. Тя акцентира, че Бургас е град със стратегическо значение в Югоизточна България, има добра транспортна съгласуваност и че през последните години е постигнал огромен прогрес в развиването на туризма и привличането на вложения.

В хода на диалозите акцентира, че Бургас води дейна политика в областта на образованието във всички негови равнища. В града има 4 университета, а учебните заведения са с максимален брой СТЕМ кабинети в страната, в които знанията се преподават на учениците благодарение на компютърни технологии.

Николов посочи, че Бургас разполага с огромен брой професионални гимназии, които приготвят фрагменти за потребностите на бизнеса и локалната стопанска система. Обучението в тях се реализира по новаторски стратегии, които следват актуалните трендове в образованието.

Бургас разполага с бърза и комфортна транспортна връзка както със София, по този начин и с други значими точки в страната, което улеснява търговията и основава положителни условия за вложения. Важна роля в това отношение извършват пристанището и летището.

По време на работната среща бяха показани туристическите комплекси и естествените дадености на района.

От своя страна посланиците на страни от Арабската лига дефинираха Бургас като град с добър капацитет за развиване на връзките в областта на туризма, търговията и промишлеността. По време на визитата си в Бургас те ще вземат участие в бизнес конгрес, който ще се организира в Индустриалния парк в морския град.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР