Кметът Пенчо Милков откри новата солна стая на ДГ Пинокио“.

...
</TD
>Кметът Пенчо Милков откри новата солна стая на ДГ Пинокио“.
Коментари Харесай

Специална стая в ДГ Пинокио помага на децата в Русе

Кметът Пенчо Милков откри новата солна стая на ДГ " Пинокио “. Оборудването за нея е финансирано след кандидатстване и утвърждение по Общинската просветителна стратегия, а самофинансирането е една трета от цената на инвестицията. От стаята ще могат да се възползват всички 223 деца, учащи се в детската градина.

" Силно имам вяра, че ДГ " Пинокио “ ще проправи пътя за още солни стаи, които ще се изградят на територията на просветителните заведения в община Русе “, сподели кметът.

На откриването участваха и заместител – кметът Енчо Енчев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, Негово Високо преосвещенство Русенският митрополит Наум и началникът на отдел " Административно, правно, финансово, стопанско и осведомително обслужване " към РУО - Русе Асен Даскалов.

Директорът на образователното заведение Ценка Тодорова показа, че основаването на солната стая е било огромна фантазия и всички родители са приели нововъведението с готовност. По нейни думи честите болести във възрастта от 3 до 7 години са основната причина да бъде премислено построяването на сходен вид помещение.

Педагогическият колектив показа множеството изгоди, които предлага потреблението на солната стая. Въпреки неголемите си размери, в помещението могат да се лекуват до 12 деца за един час. За 20-те минути, целесъобразни за престой на едно дете, може да бъде усетен бърз резултат, който се реализира посредством поемане на изсъхнал солен аерозол. Солните частици стопират развиването на бактерии и други типове микроорганизми, като са препоръчвани за лекуване на редица положения, включително респираторни, кожни и нервни болести.

В градината е фиктивен и вид за децата, които са заболели и краткотрайно не посещават занятия. Те ще могат да идват всеки следобяд по график, като по този метод интервалът на тяхното излекуване ще се понижи фрапантно.

Лекуването на възпитаниците на ДГ " Пинокио “ в солната стая ще се случва под формата на игра, като дишайки, децата ще могат да укрепват своето здраве.

Официалните посетители участваха и на урок на трета възрастова група в неотдавна открития STEAM кабинет. Там те се срещнаха с преимуществата децата да се образоват с просветителните артикули на LEGO Education, с които работят всички детски градини на територията на община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР