Кърлежи са ухапали 11 души в Пловдив и областта от

...
</TD
>Кърлежи са ухапали 11 души в Пловдив и областта от
Коментари Харесай

Кърлежите в Пловдив здраво настъпват, вече има 11 ухапани и заболели от Лаймска болест

Кърлежи са ухапали 11 души в Пловдив и региона от началото на месец април до през днешния ден. За това осведомиха от Регионалната здравна ревизия. Шестима от потърпевшите са развили Лаймска болест, като пет от случаите са през април, а един  през месец май. Здравните управляващи предизвестиха жителите да бъдат доста деликатни, защото офанзивите от рисковите акари ще зачестят със стоплянето на времето и избуяването на растителността. Пострадалите да не се пробват да вадят кърлежа от тялото си, а да потърсят незабавно лекарска помощ, прибавиха още експертите, което ще им спести много неприятности. Кърлежите постоянно предават посредством ухапването си Лаймска болест на хората.

Тя протича в няколко етапи като предизвиква увреждане на кожата, ставите, сърцето и нервната система. Характерен за заболяването е кожният обрив на мястото на ухапването като разширяващ се червен кръг. Интервалът от заразяването на човек при кръвосмучене до изявата на първите признаци на болестта се назовава инкубационен интервал. При лаймската болест той е сред 3 и 30 дни.

Най-типичното й проявяване след захапване, което единствено по себе си към този момент е явен симптом е яркото зачервяване към мястото на ухапването. Пострадалият незабавно би трябвало да потърси лекарска помощ, с цел да му бъде назначено лекуване, написа " ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР