Графиката на заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Пловдив

...
</TD
> Графиката на заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Пловдив
Коментари Харесай

Шефка в РЗИ Пловдив: Препоръчително е поставянето на маска на много оживени места

Графиката на заболеваемостта от остри респираторни болести в Пловдив и региона падна фрапантно по празниците, заяви за Plovdiv24.bg  д-р Таня Учорджиева-Грозева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " в Регионалната здравна ревизия.

Според нея обаче това не е естествената картина на заболеваемостта и се дължи на обстоятелството, че по празниците няма задоволително данни, с които да се добие действителна визия за обстановката. Очаква се грипът да настава, само че с каква скорост ще се разбере едвам през другата седмица. Изпратени са проби в Националната референтна лаборатория в София, които би трябвало да излязат след понеделник. Ще стане ясно още дали и какъв вид грип циркулира.

Със сигурност продължава да циркулира и коронавирус, от разновидността " Омикрон ". Според експертите, рискът от хоспитализация при него е доста по-нисък спрямо с другите разновидности. 

Д-р Учорджиева предлага на хората да се имунизират, в никакъв случай не е късно за това. Препоръчително е и слагането на защитна маска на доста оживени места, както и спазването на добра персонална хигиена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР