Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните

...
</TD
>Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните
Коментари Харесай

Спасиха крака на бургазлия благодарение на профилактичните прегледи при съдовите хирурзи в бургаската болница

Генчо Иванов от Бургас избави крайници си с помощта на безплатните профилактични прегледи, които Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас организира през декември. Той бе един от пациентите, ориентиран за банкет в болница и след това опериран. Днес се възвръща, благодари на всички лекари в Клиниката и приканва хората, които имат проблеми като неговите, да не се двоумят, а да посетят съдов хирург. " От доста години имам съдови проблеми, имам и претърпяна предходна интервенция. Изпитах същите признаци, както преди – болежка под коляното при вървене, студено ходило на десния крайник. Разбрах за прегледите и без съмнение се записах, тъй като профилактиката е значима ", показа 63-годишният мъж.

Преглежда го доктор Майя Стоянова, която открива мощно затруднено кръвоснабдяване на десния крайник. След постъпване в клиниката, под управлението на проф. д- Валентин Василев се правят спомагателни проучвания и се взема решение за интервенция. " Имаше заплаха той да загуби крайници си. Трябваше да се работи навреме. Опериран е преди 15 година, тогава са му сложени съдови протези, които водят кръв от аортата към долните крака. Едната се беше запушила, по тази причина изградихме нов съдов път, с цел да възстановим кръвоснабдяването ", описа тя.

122 пациенти са посетили профилактичните прегледи през декември, като над 70% от тях са дами. 32-ма души са ориентирани за банкет в болница.

Заради огромния интерес Клиниката по съдова хирургия взе решение да продължи акцията и през януари. За обзор и съдово проучване с доплер могат да се запишат хора с висок риск от атеросклероза – пушачи, диабетици, хора с наднормено тегло, високо кръвно налягане, нараснал неприятен холестерол и триглицериди, с фамилна обремененост, чест банкет на алкохол и възраст над 45 години. Някои обезпокоителни признаци също могат да бъдат знак за атеросклероза: зашеметяване и звук в ушите, нарушено равновесие при покой или вървене, изтръпване на крайниците, мускулна уязвимост, болежка в седалищна, бедрена и/или подбедрена мускулатура при ходене, студени крака и мускулни крампи.

Задължително е записване на час на тел. 0879357681. Телефонът е деен от 9 до 16 ч. в работни дни. Часовете са лимитирани и се дават до привършване, като след запълването им линията ще бъде затворена.  Направление от персонален доктор не е належащо. Прегледите се организират в кабинет 209 във Втора база на Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ Бургас (до Инфекциозно отделение) от 12 до 16 ч. всеки работен ден.

Всеки пациент ще получи справедлива информация и оценка на периферната артериалната система и навременна диагностика при съществуване на болести. Прегледите ще се организират от екипа на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас: проф.д-р Валентин Василев, доктор Огнян Матков, доктор Ивайло Хаджиев, доктор Радослав Шишков, доктор Христо Хлебаров, доктор Майя Стоянова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР